Torstai, 27. huhtikuu 2017
Merja

Ammattikorkeakoulun tukipalveluista irtisanotaan seitsemän

17.02.201613:41
13
  • MAMK. Mikkelin ammattikorkeakoulu.

    Valtion rahoitus vähenee Mikkelin ja Kymenlaakson ammattikorkeakouluissa vuonna 2016 yhteensä 1,4 miljoonaa euroa. Kuva: Julia Paasonen

Xamk, eli Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakoulujen emoyhtiö irtisanoo tukipalveluistaan seitsemän henkilöä ja säästää muuten kuluistaan 48 000 euroa. 

Irtisanomiset kohdistuvat kaikkiin yt-neuvottelukohteina olleisiin tukipalveluihin. Henkilöstölle ratkaisut annetaan 22. helmikuuta mennessä.

Xamkin yt-neuvottelut käynnistyivät joulukuussa 2015 ja päättyivät helmikuun alussa. Yhteistoimintaneuvottelut koskivat tietohallinto-, opiskelija- ja viestintä- ja markkinointipalveluita.  Henkilöstövaikutuksiksi arvioitiin yt-neuvottelujen alkaessa 8–10 henkilötyövuotta. 

Säästötarpeen Xamk tiedottaa johtuneen rahoituksen vähenemisestä. Valtion rahoitus vähenee Kyamkissa ja Mamkissa vuonna 2016 yhteensä 1,4 miljoonaa euroa. Tästä emoyhtiö Xamkille kohdistuu 250000 euron säästövelvoite vuonna 2016 ja 500000 euroa vuonna 2017. Kyamkissa ja Mamkissa on toteutettu yli miljoonan euron säästöt leikkaamalla investointeja ja säästämällä kaikista muista kuluista paitsi henkilöstökuluista ja opetuksesta.

Xamkissa työskentelee tällä hetkellä 96 henkilöä. Sinne on siirretty osa korkeakoulujen tukipalveluista vuosina 2013 ja 2014.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä valintojenmaailma (kirjautumaton)
" Kyamkissa ja Mamkissa on toteutettu yli miljoonan euron säästöt leikkaamalla investointeja ja säästämällä kaikista muista kuluista paitsi henkilöstökuluista ja opetuksesta." . No onneksi riittää Mikkeli Areenaan....

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hämmästyttää, onko millään mitään väliä? Areenan kustannukset ovat säästöihin nähden huomattavasti suuremmat. Yhtiöjärjestelyillä rahat ovat osin eri laareissa, mutta silti kummastuttaa, että tällainen julkisten rahojen omituinen ja ristiriitainen käyttö on nyky-yhteiskunnassa mahdollista. Samanaikaisesti Areenapäätöksen kanssa on tehty myös muita säästöjä? Ehkä olen ainut, joka ei ymmärrä ollenkaan tätä ristiriitaisuutta.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut