Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Anttolan ainoa lääkäri irtisanoutui - tilanteeseen etsitään pikaista ratkaisua

24.02.201619:30
9
  •  Anttolan terveysaseman ja palveluasumisen lakkauttaminen. ??

    Mikkelin vaikean lääkäritilanteen odotetaan ratkeavan toukokuussa. Kuva: Anna Egutkina

Mikkelin Anttolan lääkäritilanne aiheuttaa huolta paikallisissa asukkaissa. Vastaanotto yhteispalvelupisteessä Anttola-talolla on nykyisin kahdesti viikossa, mutta nykyisen lääkärin työsuhde päättyy helmikuun lopussa.

Mikkelin kaupungin vs. sosiaali- ja terveysjohtaja Timo Talo sanoo, että asiaa puidaan tänään torstaina ylilääkäripalaverissa.
— Järjestelyt ovat vielä kesken. Jatkossa on aito tavoite siihen, että Anttolassa voisi olla normaali vahvuus kaksi päivää viikossa.

Yllättävään tilanteeseen Anttolassa jouduttiin nykyisen lääkärin irtisanouduttua. Talon mukaan Mikkelin lääkäritilanne on nyt vaikea, sillä uusia lääkäreitä ei ole saatu rekrytoitua pois lähtevien tilalle.

Johtava ylilääkäri Hans Gärdström sanoo, että Anttolan tilanne pyritään ratkaisemaan voimavaroja siirtämällä. Etusijalla ovat kouluterveydenhoito ja vanhustenhoito.
— Emme mielellämme lähde perumaan jo annettuja lääkäriaikoja, Gärdström korostaa.
— Pankalammen terveysasema on tukipisteenä. Se auttaa akuuttiasioissa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Direktio-oikeus (kirjautumaton)
Mikkelin kaupungilla lienee lääkäreitä palkkalistoilla, niin ei sinne tarvitse kuin määrätä joku työntekijä hoitamaan Anttolan potilaita. Helpompi yhden työntekijän on mennä Anttolaan, kun satojen potilaiden Mikkeliin. Mikä tässä ongelma? Näin muillakin työpaikoilla toimitaan, jos vajetta toimipisteissä.

Lähettänyt käyttäjä Troijalainen
Syrjäkylille ei taida olla vapaaehtoisia lääkäreitä tulemaan. Lääkärikunnan sisällä ei arvosteta maaseutulääkäreitä. Lääkäreiden pitäisi päästä heti ja nyt isoihin sairaaloihin harjoittamaan ammattiaan. Tämä Anttolankin lääkärivaje olisi paikattu heti jos vain tahtoa olisi. Sitä tahtoa jos päättäjiltä sattuu löytymään niin valitsesivat toimeen lääkärin jolla ei ole jo vakanssia yksityisellä puolella niin kuin edellisellä. Tulee eturistiriita jos yksityisen puolen lääkäri on julkisella puolella keikkahommissa.

Lähettänyt käyttäjä Lääkäripalvelut... (kirjautumaton)
Anttolan sovitut lääkäripalvelut on hoidettava ja 2 kertaa viikossa oleva vastaanotto turvattava asiasta on valtuuston päätös ja budjettivastuullisella virkamiehellä järjestämisvastuu. Vastuulliset virkamiehet voisivat monipuolisemmin arvioida miksi meillä lähtee tärkeää työvoimaa, onko kyse joustamattomuudesta, johtamisesta tai turhautumisesta?

Lähettänyt käyttäjä Kummasteleva (kirjautumaton)
Keikkapalveluja tilattu yksityispuolella toimivalta lääkäriltä ja melkoisen varmasti palvelu maksanut enemmän kuin mitä vakituiseen työsuhteeseen palkattu lääkäri kuukaudessa saisi. Lisäksi se vakituislääkäri voisi hoitaa Anttolan vaivautuneita muulloinkin kuin pelkästään kahtena päivänä viikossa. Onko itsetarkoituksellinen ulkoistamisriemu taas purrut viskaaleja ns. hanurista?

Lähettänyt käyttäjä Vissiin liian p... (kirjautumaton)
Sellaista palvelua ei oikein osaa enää kaivata, mitä ei ole koskaan saanutkaan, ensineuvo aina ja kaikissa asioissa on passittanut joko pääterveysasemalle, tai sairaalan päivystykseen, jos on ollut kiireellisempi asia. Ja omalla kustannuksellahan sinne mennään, maksaisin vaikka ylimääräistä, jos pääsisi edes joskus tuohon 25 km lähempänä olevaan lääkäriin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tuohan on hieno uutinen. Nimittäin, nykyisin suurin osa ihmisistä on sitä mieltä, että julkiset menot ovat hirvittävällä tasolla, ja niitä pitäisi alentaa oikein roimalla kädellä. Ja kun ihmiset luulevat, että julkisia menoja on ainoastaan henkilöstön palkkamenot, vaikka ne tosiasiassa on kaikista menoista vain pieni osa, niin nyt jokaisen tätä mieltä olevan on oltava todella tyytyväinen. Ne julkiset menothan pienenivät Mikkelissäkin kerralla, kun lääkäri lähti. Ja uutta ei pidä palkata, säästyy nekin rahat johonkin tärkeämpään.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut