Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Asuntomessujen avajaisissa oli leppoisa tunnelma — messukävijöiltä sataa kehuja Kirkonvarkaudelle

15.07.201706:30
12
  • Mikkelin asuntomessut

    Asuntomessujen avajaispäivä veti väkeä. Kuva: Risto Hämäläinen

Asuntomessujen avajaispäivä veti runsaasti väkeä. Satoja ihmisiä jonotti messuportilla jo aamukymmeneltä odottamassa messujen alkua.
Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) avasi Asuntomessut Asukasareenan lavalla. Puolenpäivän aikaan esiintynyt Stig nosti hymyn monien huulille ja innosti osan kävijöistä ottamaan tanssiaskeleitakin.

Ulkomuodoltaan erikoisimpiin kohteisiin kuuluva Wave sai kävijöiltä runsaasti kehuja.
— Wave yllätti minut täysin. Olin nähnyt siitä kuvia jo etukäteen, mutten uskonut, että se olisi luonnossa yhtä hieno kuin kuvissa. Wave oli kuitenkin vielä upeampi, hehkuttaa Muuramesta saapunut Anu Tuominen.
Puoliso Antti Tuominen on samaa mieltä.
— Rakennus istui hyvin maisemaan. Terassin koko teki vaikutuksen.

Moni messuvieras etsi kohdetaloista sisustus- ja rakennusideoita omaan kotiin. Hyvinkääläiset Jarno Lehtonen ja Heidi Torkkeli ihastuivat etenkin Kotikonttiin eli kohteeseen numero 26, jonka kokonaisilme miellytti pariskuntaa eniten.
— Täällä on todella kivoja asuntoja näytillä. Oma kotimme on valmis, mutta nyt haemme vinkkejä sisustukseen, Torkkeli kertoo.
Mikkeliläiset Merja ja Markku Manninen katselivat messuilta itselleen sopivaa talomallia. Jukkatalot ja Ainoat olivat Mannisten mieleen.
— On hienoa, että kaikki ei ole luksusta, vaan täällä on myös perustaloja, joista hakea tavalliselle tallaajalle sopivia ideoita, Merja Manninen sanoo.

Jyväskylästä tulleiden Sebastian, Kirsi ja Oosa Siukosen omakotitalo valmistui neljä vuotta sitten. Rakennusvaiheessa messuja tuli kierrettyä ahkerasti ideoita metsästämässä, mutta nyt päivä kului nautiskellen. Perheen erityishuomio kiinnittyi terassi- ja piharatkaisuihin.
— Messualue on aivan loistavalla paikalla keskellä mäntykangasta. Olemme käyneet paljon Asuntomessuilla, ja Mikkelin alue on ehdottomasti yksi parhaista Kuopion, Vaasan ja Kokkolan ohella, Kirsi Siukonen toteaa.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mukavan väljä alue, jonoja ei päässyt syntymään, kun paikan vaihtamiseenkin meni aikaa. Talojen ryhmittelystä pisteitä arkkitehdille, ei mikään sekava rykelmä, vaan kivasti jaoteltu alue. Vähän harmitti, että oikein persoonallisia koteja ei ollut, vaan esimerkiksi keittiö-ruokailutila-olohuone-ratkaisut noudattivat samaa kaavaa. Kaikki toimi, järjestäjät voivat olla tyytyväisiiä aloitukseen. Tosin hymyjä ei enää riittänyt monessakaan palvelupisteessä iltapäivälle, mutta ehkä ne kulutettiin loppuun aamupäivällä. Kiitokset rakentajille, jotka olivat tulleet kertomaan messukävijöille kokemuksistaan.

Lähettänyt käyttäjä Asukkaiden vede... (kirjautumaton)
Jos mulla olisi varaa tai vaikkapa lottovoitto, niin itse piirtäisin pohjapiirustuksen 3-kerroksiseen kivitaloon ja siellä olohuone, ruokasali ja keittiö eivät todellakaan olisi samaa hallia! Olen käynyt asuntomessuilla ainakin viisi kertaa ja aina nämä samat toistuvat. Jokohan kohta ympätään makuuhuoneetkin samaan avaraan tilaan, sitten ei puutu enää kuin WC-istuin, joka laitetaan johonkin seinustalle ja suihkukaappi oleskelutilan nurkkaan. Saunan joutunee pitämään omana huoneenaan ettei tarvitse koko kämppää kuumentaa. Eli tahdon sanoa sen, jotta arkkitehdeille ei uskalleta panna vastaan, jos trendi on mikä on.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Luulisin että tähän superviikonloppuun on ympätty liiallisia odotuksia yleisömääristä. Jos täällä olisi edes 10 000-15 000 ylimääräistä matkalaista, niin kuulkaas, se näkyisi ihan silmällä, vaikka he olisivat useammassa tapahtumassa. Ravintolat olivat eilen puolityhjiä alkuillasta aamun tunneille, sama näyttää olevan tänäänkin. Eikä torillakaan mitään ihmismassaa tänään ollut päivälläkään. Parkkiruutukin löytyi alta minutin Sokoksen edestä. Epäilen hyvin vahvasti ettei asuntomessut pääse lähellekkään tavoitettaan, kuten ei ravitkaan(järjestäjän oma vika, kun tuotiin raihinaisia koneja kisaamaan, eikä suuria tähtiä ja nopsajalkoja), Kenkävero näyttäisi olleen poikkeus ja siellä on turisteja riittänyt ruuhkaksi asti. No tulee se loppulaskun aika sitten syksymmällä, ja voi jäädä rahallisesti musta pekka kaupungille käteen. Kaikkihan on järjestetty viimeisenpäälle, mutta ei vaan turistit ole syttyneet massivisesti Mikkeliin tuloon. Yrittämisestä täysi kymppi.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä