Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Autoilijat tarkkana! Pysäköintimuutokset alkoivat Mikkelin keskustassa perjantaina

Päivitetty: 15.01.201611:15
6
  • Mikkelin Vuorikadun auraus helpottuu, kun vuoropysäköinti alkaa. Kartta näyttää Mikkelin erikoiskadut.

  • talvi, lumi, auraus, katu, vuoropysäköinti, kunnossapito, liikenne, lumivalli, lumikasa,

    Mikkelin Vuorikadun auraus helpottuu, kun vuoropysäköinti alkaa. Kartta näyttää Mikkelin erikoiskadut. Kuva: Vesa Vuorela

Vuoropysäköinti- ja pysäköintikieltomerkkejä alettiinlaittaa paikoilleen Mikkelin keskustassa perjantaina. Työ valmistuu ensi viikolla. 

Vuoropysäköinti tarkoittaa, että kadulle saa pysäköidä vuoropäivinä toiselle puolelle katua. Näin toinen puoli pystytään auraamaan.

Mikkeli rajaa ja kieltää pysäköinnin pitkältä samoilla kaduilla kuin vuosi sitten. Jos talvesta tulee hyvin luminen, kieltoja voidaan lisätä. 

Kaupungin kunnossapitopäällikkö Päivi Turkin mukaan merkit olisivat voineet olla keskustassa avuksi jo viime päivinä, mutta vielä aurauskalusto pääsi liikkumaan.
– Talvi yllättää joka vuosi kunnostajankin. Ennusteen mukaan toiminen on helppoa, mutta ennusteet muuttuvat nopeasti. Lunta tuli nyt vähän enemmän kuin odotimme.

Hänen mukaansa talven pysäköintimerkit eivät sinänsä ole myöhässä.
– Kun lunta ei ole, ei ole järkeä hankaloittaa autoilijoiden elämää. Tästä eteenpäin merkit kuitenkin auttavat sekä autoilijoita, kunnossapitoa ja kiinteistöjä.

Niin sanotulla kehällä eli käytännössä keskustan ruutukaava-alueen ulkopuolella pysäköintikiellot ja vuoropysäköinti ovat jo käytössä.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Montusta monttuun (kirjautumaton)
Vastaako Turkki Mikkelin teiden kunnossapidosta? Kannattaisi kiinnittää huomiota teiden kuntoon. Järkyttäviä monttuja siellä täällä. YIT:lle se ilmoitus näistä on tehty. Vastausta ei kuulu eikä korjauksia. Onko väärä paikka? Ohjeistakaa paremmin!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jaahas, ja nyt se taas alkaa, se jokatalvinen valitus vuoropysäköinnistä ja pysäköintivirhemaksuista, joita muista piittaamattomat ja liikennettä seuraamattomat kuskit saavat, kun eivät osaa lukea liikennemerkkejä, tai jopa eivät tunne niitä ja siten pysäköivät ajokkinsa minne sattuu. Ja ennen kuin ehtivät kirjoittelemaan, niin minä voin kertoa jo etukäteen seuraavana hiukan tulevan talven kommentointia ja valitusta tällaisilta ympäristölleen vaarallisilta autoilijoilta: ”Pysäköin autoni vain viideksi minuutiksi ja virkaintoiset lappuliisat olivat heti kimpussa.”, ”Kyllä ovat ilkeitä ihmisiä lappuliisat, luulevatkohan saavansa jonkun palkankorotuksen, kun ovat laputtamassa jok´ikistä autoa?”, ”Ketä se muka häiritsee, jos pysäköin autoni hetkeksi johonkin kadunreunaan?”, ”Kaupungin salajuonia koko vuoropysäköinti, kiskoo vain rahaa parkkisakkojen muodossa!”, ”Lappuliisat eivät kykene muuhun työhön, niin helppohan se on tuolla kadulla kävellä ja sakottaa muita.”, ”Vuoropysäköinti on pelkästään toriparkkia pyörittävän firman kieroilua, yrittää saada autoja tyhjään parkkiluolaansa!”, ”Onkohan edes laillista laittaa joka kadunkulmaan vuoropysäköintimerkki?”, ”Nyt riittää ja tämä on viimeinen pisara! Pitäkää vuoropysäköintinne, minä käyn tulevaisuudessa kaupassa Pieksämäellä tai vaikka missä muualla.”, ”Kaupunki voisi vähentää korkeasti palkattuja virkamiehiään, niin ei tarvitsisi kerätä rahaa parkkisakoilla!”, ”Paikallisen osuuskaupan kieroilua! Osuuskauppa haluaa parkkisakoilla ohjata asiakkaat pelkästään Prismaan, mutta en varmasti mene, pitäkööt kauppansa.” Ja sitten sokerina pohjalla vielä pari kommenttia: ”HEI HALOO,,kneltä seon pos jos minää PYSäkön aton hetkeksijohonkin knu siinä kadunvaressa ei OLe edes lunta??????!!!!!!??”, ”PELKKÄä RAHANKERÄYSÄ JA natsitoinintaa. ei tule kukaan täne Mikkelin kun tällä on tuollaista NATSItoimintaa, siitäs saavat kapunginjohtajat ja mut kun yhtään turistimia ei kaupunkiin tuu, hahhah Hah!!!!!!”

Lähettänyt käyttäjä Ruutupaikallinen (kirjautumaton)
Mikkelissä on näkynyt vuoropysäköintimerkkejä jo ennen tätä päivää. Toiseksi: tarkoitus on hyvä, mutta pakko siirtää autot viikonloppuisin varsinkin paukkupakkasella, jolloin harvemmin aurataan, aiheuttaa turhia kylmäkäynnistyksiä ja turhia päästöjä. Tarvittaisiin lisäkilpi, jolla vuoropysäköinnin voimassaolo rajattaisiin maanantaista perjantaihin.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut