Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Casella kohti Helsinkiä — tämän viikon perjantaina mielenosoitus Senaatintorilla

07.03.201606:57
42
  • Antti Arminen, Lappeenrannan kaupunki, maakiista, korkein hallinto-oikeus, pelto, korvenkylä.

    Antti Arminen on yksi traktorimarssille lähtevistä maanviljelijöistä. Kuva: Olli-Pekka Härmä

Antti Arminen starttaa perjantaina 11. maaliskuuta ykköskoneensa eli kymmenen vuotta vanhan Casen ja lähtee sadan hevosvoiman voimin pääkaupunkiin traktorimarssille. Päämäärään eli MTK:n järjestämään mielenilmaukseen Senaatintorilla hän laskee kuluvan kuutisen tuntia ja tauot päälle.

Joutsenolaisella viljeljällä on ollut jo viime vuoden tammikuusta saakka käsi startilla.
— SOK:n pääjohtaja alkoi silloin puhua läpiä päähän halpuuttamisesta. Ja kotimaisuutta kuvaava tuotemerkki on hävyttömyyden huippu. Suomalaisen tuotannon erityispiirteistä on tehty bulkkia.

Armisen mielestä Suomessa kilpailulaissa on selkeitä puutteita, joita kaupat käyttävät raa´asti hyväksi.
— Minulla ei ole harhakuvitelmaa lisätuista, mutta olisi edes markkinatilanne reilu. 

Kasvinviljeljän mieltä kiusaa muun muassa se, että viljan hinta on 20—30 prosenttia alle Keski-Euroopan pörssihinnan.
— Missä muualla kuin Suomessa ja Ruotsissa on salmonellavapaita kananmunia? Meillä tuotantoeläimissä ei ole MRSA-bakteeria. Tanskassa sikalatyöntekijä pannaan automaattisesti eristyksiin sairaalassa, koska tuotantoketjussa on bakteeria niin paljon.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Kun lähdette sinne pikäupunki reissulle ei kun navetatakaa peräkärrikuorma haisevaa tuliaista matkaan." - Ai miksi? Luuleeko kommentoija, että jotkut haisevat tuliaiset jotenkin lisäävät traktorimarssin vaikutuksia? Höh, kaikenlaisia.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kotimaisen ruuan hinnasta ruikuttajat voisivat muuttaa niihin halpojen hintojen maihin. Tosin siellä on palkatkin halpoja...! Kertokaapa muuten, mikä kotimainen tuote olisi halvempaa kuin ulkomaalainen? Vaatteet, huonekalut jne. ovat ainakin tuplasti korkeampi hinnaltaan ulkomaiseen verrattuna. Olisiko syynä Suomen korkea palkkataso jolla duunaria hemmotellaan...

Lähettänyt käyttäjä Väärä osoite (kirjautumaton)
Hittoako te Helsinkiin tulette, maatalousministeri asuu Ruokolahdella, menkää sinne! Tosin maatalousministerinä pitäisi olla ruokailijoiden edustaja (. 5,5 milj.) eikä tuottajien edustaja (n. 60 tuhatta), silloin hinnat ja tuotanto voisivat olla lähempänä totuutta!

Lähettänyt käyttäjä farmari (kirjautumaton)
Antti Arminen. Viljele jotain sellaista, jonka myyntihintaan voit oikeasti vaikuttaa. Ole isäntä, älä renki. Marssille lähtö aiheuttaa sinulle vain lisäkuluja ja ajanhukkaa, eikä todennäköisesti tuo mitään helpotusta ahdinkoosi. Tukiriippuvaisena olet, kuin koukussa kiinni oleva kala. Välillä sinulla on löysää siimaa, välillä ei, mutta kiinni olet ja varmasti.

Lähettänyt käyttäjä Hyvähyvä (kirjautumaton)
Tuettua se on euroopassakin tuotettu ruoka, ne jotka siitä ulkomaisesta haaveilee, mutta ne tukirahat jää sinne. Ei alkutuottaja itse halua tukieuroja jo tuotteesta saataisiin kunnon hinta. Kotimaisen ruoantuotannon alasajo vielä työt elintarviketeollisuudesta, kuljetusliikkeiltä yms. paikoista, lisäksi maaseutu häviää.. Eikä varaa ole omaa tuotantoa hävittää, rahalla ne on tuontitarvikkeetkin maksettava.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Viljelijöitä on todella hemmoteltu: maidon,lihan,viljan ja tukien pienentymisellä ja kustannusten nousulla. Tuet on kuluttajia varten! Niin saadaan pidettyä ruuan hinta halpana. Ja tiedoksi, maataloutta tuetaan kaikkialla maailmassa, vain sillä erolla, että muualla maailmassa ollaan ylpeitä kotimaisesta ruuasta! Vain 5% eusta tulevasta tukipotista menee maatalouteen, silti niistä eniten vaahdotaan. Miksi??

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Faktaa pöytään! Kävin viikonloppuna Graanissa Citymarketissa. Valion Oltermanni oli tarjouksessa ja se oli 1/3 halvempaa kuin vieressä oleva ulkomaalainen juusto. Olen käynyt myös ulkomailla ja olen seurannut hintoja siellä. Voi sanoa että suomalainen ruoka ei ole kaupassa kalliimpaa, varsinkin maitotuoteet ovat halvempia täällä. Pitää muistaa että meillä on ruoan arvonlisäverotus kovaa muihin maihin verrattuna. Tämä viljelijöiden vuosikymmeniä jatkunut parjaus eräiden poliittisten tahojen suunnalta muistuttaa etäisesti natsisaksan kansallissosialismia. Siellä ahkerin ja yritteliäin kansanosa otettiin silmätikuksi ja valheita toistamalla yritettiin saada heidät nujerrettua.

Sivut

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut