Lauantai, 22. heinäkuu 2017
Leena

Caverion osti liiketoimintaa Mikkelistä

27.01.201615:31
12

Caverion ostaa YIT Kuntatekniikan kiinteistötekniset palvelut -liiketoiminnan Mikkelissä. Noin 60 työntekijää siirtyy Caverion Suomi Oy:n palvelukseen 1. helmikuuta niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.
YIT Kuntatekniikka on Mikkelin kaupungin ja YIT Rakennus Oy:n yhdessä omistama yritys. YIT Kuntateknikkaan jää infran ylläpitämiseen liittyvä liiketoiminta eli muun muassa katujen kunnosspito.
Kauppahintaa ei julkisteta.


Caverion Suomen kaupallinen johtaja Ville Tamminen sanoo, että yrityskauppa on ostajalle strateginen ratkaisu kasvattaa toimintaa Mikkelin ympäristössä.

Yhtiöllä on Mikkelissä ollut aiemmin urakointiliiketoiminnan yksikkö. Nyt tehdyllä kaupalla mukaan tulee palveluliiketoiminta.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Fakta (kirjautumaton)
Hienoa Caverion oikea ratkaisu. Osakkeenomistaja kiittää. - Kaiken kukkuraksi osakekurssi on tänään hyvässä nosteessa ja osinko viime vuodelta kasvaa reippaasti. Ostakaa mikkeliläiset ko. firman osakkeita, se kannattaa. Eläköön kansankapitalismi.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hahah, katujen kunnossapito, eikös sen tee yksityinen urakoitsija täällä Mikkelissä? Lopettakaa koko kuntatekniikka, turha firma. Lahti lopetti jo kun huomasi että firma jossa on julkista omistusta ei pärjää markkinataloudessa. Meillä on enemmän kuin tarpeeksi näitä verovaroilla subventoitavia virityksiä.

Lähettänyt käyttäjä Avoimuutta? (kirjautumaton)
Missä on paljon puhuttu avoimuus ja läpinäkyvyys? Aina kun yhteistä omaisuuttamme myydään pitäisi ne kilpailuttaa ja kertoa kauppahinta etukäteen. Nyt ensin yhtiöitetään, samalla silmänkääntötempulla parannetaan kirjanpidollisesti kunnan tasetta, lisäksi viedään päätöksenteko vaaleilla valittujen valtuutettujen ulottomattomiin ja lopuksi myydään pilkkahinnalla yksityiselle toimijalle. Hankintalakia kierretään ja jos kyseessä on pörssiyhtiö mitään eitarvitse kertoa veronmaksajille.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ensin tehdään kaupungin rahoilla julkishallinnon omistamat yhtiöt kuntoon ja paikalliset yrittäjät joutuvat siten kilpailemaan Goljattia vastaan. Kun tavallinen yrittäjä koettaa tehdä jotain joka on kaupungin omistamien yhtiöiden vastainen niin jopa on vaikeaa päätöksenteko. Mikkelissä nämä asiat korostuvat erityisesti. Siksipä kunta onkin todellisuudessa kantaväestön suhteen muuttotappiosta kärsivä. Ehkäpä maahanmuuttajat tuovat hieman plussaa. Hyvin yrittäjävastainen kaupunki.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ei mene veroeurot pelkästään veroparatiiseihin. Piensijoittajana omistan YIT ja Caverion osakkeita. Kiitos kurssinoususta, kotiutin eilen vuoden ensimmäiset voitot. Olisi pitänyt uskoa kurssin kestävyyteen, tänään olisi saanut vähän enemmän.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

20.07. 10:48

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä