Lauantai, 29. heinäkuu 2017
Olavi, Olli

Eetu, 16, pisti kioskin pystyyn Mikkeliin Siekkilän frisbeegolfpuistoon: "Parasta on, kun saa jutella ihmisille"

19.06.201712:45
11
  • frisbeegolf, Siekkilä, Discgolf Hell Cafe, kesäkahvila, vas. Eetu 16v ja Joona Ruuska 14v, kesätyö,

    Eetu Ruuska pitää Discgolf Hell Cafeta ja Joona Ruuska auttelee isoveljeään. Kuva: Mari Koukkula

Mikkeliläisen Eetu Ruuskan, 16, ensimmäinen kesätyöpaikka on oma kioski. Ja komea kioski onkin! Se avautui Siekkilän frisbeegolfpuistoon viime viikolla.
— Kauppa on käynyt hyvin, summaavat Eetu ja hänen pikkuveljensä Joona Ruuska, 14, joka käy myös kioskilla auttelemassa isoveljeään.
​— Parasta on, että saa jutella ihmisille.

Kun asiakasvirta on hiljaisempaa, Eetu käy nakkelemassa kiekkoa. Hän aikoo pitää kioskin auki syksyyn saakka. Tarkoitus olisi ottaa valikoimiin muun muassa itse leivottuja mokkapaloja, ehkä muurinpohjalettuja ja korvapuustejakin. Tällä erää kioskista löytyy kahvia, limsaa, vettä, karkkia, suklaapatukoita, jätskiä, sipsiä, hyttysmyrkkyä ja mikrossa lämmitettäviä pizzapaloja.

Asiakkaat ovat muun muassa kehuneet edullisia hintoja. Eikä ihme, sillä kupillisen kahvia saa eurolla. 
— Toivottavasti kauppa käy, ettei tarvitsisi istua tyhjän panttina, toimelias Eetu Ruuska tuumaa.
 
Peruskoulunsa juuri päättänyt Eetu Ruuska taitaa olla sopivassa kesätyössä, sillä hän on hakenut opiskelemaan Esedulle catering-alaa.

Discgolf Hell Cafe -niminen kesäkahvila on auki keskiviikosta perjantaihin kello 17—20 ja lauantaista sunnuntaihin kello 13—20. Maanantaisin ja tiistaisin kioski on suljettu. Kioskilla on myös säävaraus, sillä sateella frisbeegolfin pelaajia on liikkeellä vähemmän.

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Ex-mikkeliläinen (kirjautumaton)
Hienoa, hyvä esimerkki muillekin nuorille. Kokemus antaa rohkeutta ja itsevarmuutta. Itse samoilta nurkilta poimin kieloja ja päivänkakkaroita ja myin niitä pikku nipuissa ovelta ovelle ja vanhainkotiin ja pankkeihin. Korvasienet poimittiin Lehmuskadun rinteestä ja myytiin Montosen kauppaan. Viikkorahoja ei ollut jaettavissa, vaan rahan oli pakko riittää koko talveksi. Menestystä nuorille!

Lähettänyt käyttäjä Kommentti (kirjautumaton)
Siekkilän frisbeegolf-rata ei liene yhtä vilkas kauppapaikka kuin tori joten on ihan oikeudenmukaista vaikkei kaupunki vuokria kioskista ja paikasta perisikään tai että vuokrat olisivat myyntiin perustuvia. Onpahan lisää virkistystä virkistysalueelle ja koululaisille kesätyöpaikka. Kaupunki saa sitten verotuloja jos kauppa käy riittävästi.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Upeaa pojat, kyllä kelpaa ottaa mallia muidenkin! Erityisesti näiden kateellisten jotka ovat niin huolissaan luvista ja veroista, itkemisestä ei tämä maa kurimuksestaan nouse. Nimimerkki kannustava.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut