Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Elina Partanen on nyt henkilöllisyystodistuksenkin mukaan nainen

06.03.201610:00
15
  • Viime heinäkuussa Elina Partanen marssi Kangasniemi Pride -kulkueen kärjessä.

Kangasniemeläinen Elina Partanen elää onnellista ja tasapainoista elämää yli kaksi vuotta kestäneiden sukupuolenkorjaushoitojen jälkeen. Lompakossa on henkilöllisyystodistus, jonka parillinen yksilönumero kertoo asiakirjan omistajan olevan nainen.
— Hoitoihin ryhtymistä en ole katunut kertaakaan. Päinvastoin olen miettinyt mielessäni, miksi ei jo aikaisemmin. Voin olla nyt täysin avoimesti oma itseni.
Partanen otti vuosi sitten rohkean askelen ja antoi julkisuudessa kasvot transsukupuolelle.
Kangasniemi on pieni paikkakunta, jossa kaikki tuntevat toisensa. Partasen julkitulon ja viime kesän Pride-tapahtuman ansiosta suvaitsevaisuus on selkeästi lisääntynyt.


Partanen opiskelee parhaillaan sairaanhoitajaksi. Opiskelun ohessa Partanen toimii Savon Seta ry:n varapuheenjohtajana ja vastaa Pieksämäen vertaistukiryhmän toiminnasta. 
Vertaistukiryhmät toimivat Pieksämäen lisäksi Mikkelissä ja Kuopiossa ja Iisalmella. Savonlinnassa toimintaa ollaan parhaillaan käynnistämässä.


Ryhmät on tarkoitettu 13 - 29 vuotiaille seksuaali- tai sukupuolivähemmistöihin kuuluville tai sitä vielä pohtiville nuorille.
— Ryhmät ovat avoimia. Toimintaa järjestetään nuorten ehdoilla. Joskus keskustellaan tai pelaillaan tai ollaan muuten vain yhdessä, kertoo Savon Seta ry:n puheenjohtaja Iina Särkkä.
Särkkä korostaa, että yhdistyksen toiminnassa on moniammatillinen ryhmä ja yhteistyöhön on saatu mukaan myös kaupunkien erityisnuoriso- ja nuoriso-ohjaajat. 
— Ryhmässä ei kenenkään tarvitse määritellä itseään vaan sinne voi tulla juuri sellaisena kuin on, vakuuttaa Särkkä.

Jutusta on korjattu kirjoitusvirheitä 6.3. kello 18.18. Juttuun korjattu 7.3.2016 kello 8.00 tieto henkilötunnuksen kolminumeroisesta yksilönumerosta, joka kertoo ihmisen sukupuolen. Henkilötunnuksen viimeinen merkki on tarkistusmerkki, joka saadaan matemaattisen kaavan perusteella ja joka on joko numero tai kirjain.

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä juho-ney
Viittaan Länsi-Savon paperilehden kirjoitukseen : Uskon Raamattuun, enkä näe Elinan valinnalle mitään esteitä. Toivon mukaan hän on tulevaisuudessakin tyytyväinen päätökseensä. Toisaalta tiedän että monet biologista sukupuoltaan muuttaneet ovat myöhemmin katuneet päätöstään. Seta olettaa edustavansa neutraalia näkemystä asioista, mutta tosiasiassa se on ideologinen järjestö, jonka näkemyksiä voi helposti kritisoida, ja joita myös paljon arvostellaan aivopesusta. Setan edustajia ei pitäisi päästää lainkaan puhumaan kouluihin, sillä sen näkemyksiä nuoret eivät osaa kritisoida, etenkin kun nuorten parissa on muotia oman seksuaalisuutensa kyseenalaistaminen. Nykyään on muotia ns. gender ideologia, jonka mukaan sukupuoli määräytyy sen mukaan mitä ihminen ajattelee itsestään, ja biologinen puoli ei siis merkitse mitään. Tässä on monia ongelmia sillä se mitä ihminen ajattelee, voi muuttua ajan kanssa. Se joissain tapauksissa voi muuttua jopa päivittäin. Se mikä nykyään on uhattuna, on normaalius, luonnollisuus ja ihanteellisuus. Nämä kaikki perustuvat arvoihin eli arvovalintoihin. Meidän aikamme henki olettaa että kaikki mikä on, on normaalia ja luonnollista, eikä enää tiedetä mikä on luonnotonta ja mikä väärin, mikä oikein ja mihin tulisi pyrkiä. Aivotutkija Matti Bergström totesikin aikanaan osuvasti että meidän aikamme ihminen on arvoinvalidi. Nämä seuraavat linkit kannatta myös katsoa. http://susannakoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208164-gender-ideologian-ihmemaassa-23-lapset-ja-nuoret-koekaniineina http://aitoavioliitto.fi/tag/gender-ideologia/ http://baltimorestyle.com/3347/fe_sexchange_jf07/

Lähettänyt käyttäjä arvoinvalidi!!! (kirjautumaton)
Voi miten hyvä termi, 'arvoinvalidi'! Todellakin, ja niin monissa eri asioissa. Nuorilla katu-uskottavuus on ykkösenä ja kavereiden silmissä on kelvattava. Aikuisemmilla sitten mennään vain kuin muutkin, ikä ei oo tuonut arvomaailmaan varmuutta olla sitä mieltä mitä itse on.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut