Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Enonkoskelainen traktorimarssija sai hymyä ja peukkuja - ehkä syynä oli tytär hytissä

11.03.201614:17
  • Enonkoskelainen maanviljelijä Petri Laukkanen oli Senaatintorilla 3,5-vuotiaan Essi-tyttärensä ja kerimäkeläisen maitotilallisen Jari Heiskasen kanssa.

Enonkoskelainen maanviljelijä Petri Laukkanen oli matkannut Senaatintorin mielenosoituksen 3,5-vuotiaan Essi-tyttärensä ja kerimäkeläisen maitotilayrittäjän Jari Heiskasen kanssa.
Kaksikko sai Etelä-Suomesta lainatraktorit, joilla he huristelivat satojen muiden viljelijöiden kanssa pääkaupungin halki.

Senaatintorilla oli Laukkasen mukaan hyvä tunnelma kuten myös tien päällä, vaikka traktorit hidastivatkin autoliikennettä.
— Ehkä traktorissa kanssani istuneesta tyttärestäni johtuen sain lähes pelkästään hymyjä ja peukkuja ohikulkijoilta. Suhtautuminen oli positiivista.

Mielenosoitusväki vaati aamupäivällä maaseutuviraston pomolle potkuja. Ennen tilaisuuden päättymistä kaikilla olikin tiedossa, että henkilö oli siirretty syrjään tukipäätöksistä.
— Jotain positiivista tuo oli. Silti ei riitä, että vain yritetään tehdä jotain. Pitää myös tehdä, Laukkanen sanoi.

Eniten ongelmia tukipäätösten hidastelu on tuonut Laukkasen mukaan karjatiloilla.
— Koska viljelystäni merkittävä osa mene Jarin karjan rehuksi, kertautuu maitotilan ongelma myös minulle. 

Laukkanen sanoo olevansa monia paremmassa asemassa, koska yritystoiminnan toinen kivijalka on koneurakointi ulkopuolisille.

Lue myös: 

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut