Keskiviikko, 16. elokuu 2017
Aulis

Ensihoidolla työntäyteinen vuosi - yli 22 000 hälytystä

03.02.201611:54
4
  • Kiireellisiä hälytyksiä oli 8000. Kuva: Vesa Vuorela

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin ensihoitopalvelun ambulanssit ja kenttäjohtoyksikkö saivat vuoden 2015 aikana yhteensä noin 22 400 hälytystä. Kiireellisiä hälytyksiä oli reilut 8000 ja kiireettömiä tehtäviä noin 14 000.

Yleisimmät ambulanssin hälyttämiseen johtaneet syyt olivat avun tarvitsijan heikentynyt yleistila, hoitolaitosten välinen siirtokuljetus tai kaatuminen. Kiireisin kuukausi oli heinäkuu ja kiireisin viikonpäivä lauantai.

Ensihoitajien arvion jälkeen 38 prosenttia tehtävistä ei johtanut potilaan kuljettamiseen ambulanssilla. Näistä tehtävistä yleisimmin tilanne hoidettiin paikan päällä, potilas hakeutui muulla kuljetuksella terveydenhuollon päivystykseen tai potilaalla ei ollut välitöntä hoidon tarvetta.

Etelä-Savon sairaanhoitopiiri tuottaa ensihoitopalvelun koko sairaanhoitopiirin alueella. Alueella on yhteensä 15 ambulanssia sekä kenttäjohtoyksikkö.

Päiväaikaan palvelutuotannossa on 15 ambulanssia ja yöaikaan 10. Ensihoitopalvelua täydentää ensivastetoiminta Etelä-Savon pelastuslaitoksen kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti.

Ensihoitopalvelu suorittaa lakisääteisen perustehtävänsä lisäksi perusterveydenhuoltoa tukevia tehtäviä kuten kotisairaalatoimintaa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Lanssari (kirjautumaton)
Ei kannata tuijottaa lukuja suoraan jakamalla koska ne ei niin mene. Esim. joku päiväaikaiken auto käy 2 x Mikkeli-kuopio -siirrolla ja sillä on päivä täysi huoltojen jälkeen. Aikaa meni 10h vaikka tehtäviä oli VAIN kaksi. Joku taas ajaa kaupunkikyytiä samassa ajassa kymmenen. Ja vaikkapa yöaikainen hälytys Pieksämäellä sitoo ambulanssin kuljetuksineen noin kolmeksi tunniksi koska mahdollinen kuljetus on tunti suuntaansa.

Lähettänyt käyttäjä Tosi tarina. (kirjautumaton)
Ensihoito käy Anttolassa ja toteaa ettei potilas tarvitse ambulanssin kyytiä vaan voi mennä.taksilla päivystykseen. Taksi ja ambulanssi ajavat peräkkäin päivystyksen pihaan. Ja säästöä syntyy. Mikä on logiikka tällaisessa tapauksessa. Voisikos joku ensihoitopomo valaista. Ensihoidossa pomoja riittää.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut