Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Etelä-Savoon on luvassa hellettä ja rajua ukkosta – taajamatulvat mahdollisia ja jopa runsaampia kuin Mikkelissä viime sunnuntaina

11.08.201720:37
  • Mikkelin kaduilla tulvi jo viime sunnuntaina. Lauantain ja sunnuntain taajamatulvista on ennustettu vielä suurempia. Kuva: Mari Koukkula

Viikonloppu alkaa lämpimänä Etelä-Savossa. Ilmatieteen laitoksen mukana lämpötila nousee lauantaina yli 25 asteen, kun lämmin ja kostea ilmamassa leviää Suomeen Baltiasta.

Helteistä lauantaita seuraa kuitenkin ukkonen ja rankkasade. Ilmatieteen laitoksen mukaan voimakkaiden ukkosten todennäköisyys kasvaa maan eteläosissa lauantaina. Viimeistään illalla runsaasti salamoivia ja laaja-alaisia ukkosia liikkuu itään.

Etelä–Savoon ukkosten ennustetaan ehtivät lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Ukkosiin liittyy ennusteen mukaan todennäköisesti runsaita sateita, jotka voivat aiheuttaa kaupunkialueilla taajamatulvia.

Ukkospuuskat voivat aiheuttaa lyhyitä ja paikallisia sähkökatkoja. Etelä-Savon pelastuslaitos kertoo varautuneensa runsaiden sateiden tuloon.

Juhana Nyman, Tiina Knaappila

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut