Lauantai, 29. heinäkuu 2017
Olavi, Olli

Eteläsavolaisten yritysten verkot kovaan testiin — hakkerit kilpailevat tietoturva-aukkojen löytämisessä

19.06.201721:00
14
  • Miksei ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun julkaisemaan kuvaan (yllä) on piilotettu koodi, jonka purkamalla voi osallistua syyskuussa järjestettävään kilpailuun.

Suosiotaan kasvattanut hakkerikilpailu Industrial Hackathon saa syyskuussa jatkoa Mikkelissä, jolloin testataan kahden eteläsavolaisen pk-yrityksen tietoturvaa. Syyskuussa järjestettävässä tapahtumassa kilpailijat pyrkivät murtautumaan Plastep Oy:n ja Lipa-Betonin Oy:n verkkoon ja tietojärjestelmiin muokatakseen siellä olevaa tietoa. Kilpailijat yrittävät myös kaapata verkossa olevia antureita ja muita laitteita palvelunestohyökkäyksiä varten. Mikäli tietoturva-aukkoja löytyy, kilpailijat voivat esittää niihin parannusideoita.
—Tietoturva-asiat ovat päivittäin uutisissa ympäri maailman ja yleisesti arvellaan, että pienten ja keskisuurien yritysten tietoturvassa on aukkoja. Siksi on hyvä testata tätä asiaa myös julkisesti. Haluamme olla mukana kehityksessä tässäkin asiassa, toteaa Plastep Oy:n toimitusjohtaja Kristiina Ketomäki.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavan Miksei Oy:n kehityspäällikkö Kimmo Haapea lisää, että kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta ainakin Etelä-Savossa ja kenties Suomessa, kun pk-yritysten tietoturvaa testataan kilpailun muodossa.
Kilpailuun on mahdollista osallistua purkamalla Mikkelin Kehitysyhtiö Miksein ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun nettisivuilla julkaistuun kuvaan piilotettu koodi ja seuraamalla osallistumisohjeita. Kilpailun palkintona on 2000 euroa.

Huom: Jutun kuvassa ilmoittautumislinkkiä ei ole, sillä eri verkkoalusta pakkaa jpg-tiedostot uusiksi ja hävittää dataa. Alkuperäinen kuva löytyy dropboxista osoitteesta https://www.dropbox.com/s/pj8ahsgemralt6r/securityhack.jpg?dl=0.
 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mikkelissä löytyykin näitä tähän alaan perehtyneitä... On omakohtaista kokemusta porukasta, joka murtautuu sosiaalisen median kautta ihmisten koneisiin ryhtyen laittomasti seuraamaan toisten elämää kaikkea yksityistä myöten. Sähköpostit, asiakirjat, keskustelut. Palkkatiedot, pankkitilitiedot, terveystiedot. Kovalevyn tiedostot varastatetaan ja/ tai tuhotaan. Kodin valvonta- ja koneen webkameroiden kautta salakatsellaan sekä mikrofonia voidaan hyödyntää salakuunteluun. Tältä porukalta onnistuu myös puhelimen kaappaus ja kautta rikollinen yksityisyyden vieminen. Että kyllä meillä näitä alan harrastajia on ihan täällä Mikkelissä ja Ristiinassa...

Lähettänyt käyttäjä Uskomattomia asioita (kirjautumaton)
Porukassa yhden ihmisen elämisen rikollisesta seuraamisesta voi tulla hupi myös okt-yhteisössä. Samalla ollaan uhrin uhreja tai muita puolustavia sankareita. Lisäksi tahallinen terveyttä vaarantava melu kohteen pihapiirin lähellä 10 vuoden ajan. Tai oman elämisen äänten, kovaäänisen puheen tahallinen ulottaminen kohteen pihapiiriin tai karjumisen tai kirkumisen sisälle. Ihmiset ovat niitä petoja, eivät eläimet, joilta ihminen on vienyt elintilan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
GDPR ei edellytä hakkereiden kutsumista systeemiä testaamaan, päin vastoin GDPR:n voimassa ollessa tuollainen leikki voisi olla vastoin säännöstöä. Ainakin onnistuneista tietomurroista pitää ilmoittaa viranomaisille 72 tunnin sisällä, onko tässä viranomaiset mukana?

Lähettänyt käyttäjä Nuoriso-ohjaaja (kirjautumaton)
Kappas vaan, Miksei osallistuu verovaroin laittomien ja rikollisten toimijoiden ammattitaidon ylläpitoon ja kehitystyöhön. Tervetuloa vaan Mikkeliin startuppiin myöhemmin stoppiin, rahaa piisaa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mikseille lisää projekti-ideoita: seuraavaksi testautetaan omaisuusrikoksista tuomituilla varashälyttimet ja murtosuojaukset yhteistyössä vankilan kanssa, yritysvakoilijoilla kulunvalvonta ja suojaus teollisuusvakoilua vastaan...Saadaan kiva verkosto luotua mikkeliläisten yritysten ympärille sikäli kun sitä ei jo ole.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hakkeri tai kräkkeri, kansankielessä nämä menevät sekaisin, mutta hyvä usein sekoittuu pahaan, jos resurssit on olemassa. Siinäkin miettimistä. Että onko mukavaa, kun joku taho murtautuu koneeseesi tai puhelimeesi urkkien kaiken yksityisen, salakatsellen ja -kuunnellen sinua, varastaa ja tuhoaa omaisuuttasi, tieto leviää yksityisistä asioistasi ja läheistesi asioista pitkin kyliä, rikolliset tietää hiippailla kotipihallesi nuuskimaan, varastamaan ja tekemään ilkivaltaa, kun tietävät että olet poissa kotoasi ja vielä senkin missä olet. Että tälläistä meillä esiintyy täällä kotoisessa umpimyhkäisessä pikkukaupungissamme ja sen sisäsiittoisissa kylissä. Aina ei tiedä onko hyvä hyvää ja paha pahaa vai onko paha hyvän turkissa.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut