Lauantai, 29. heinäkuu 2017
Olavi, Olli

Graanin alueelle nousee 17 uutta kerrostaloa - metsää raivataan jo kesällä

18.06.201708:30
21
  • Metsikkö saa väistyä jo tänä kesänä kerrostalojen tieltä, joita päästäneen rakentamaan vuonna 2018. Kuva: Vesa Vuorela

Kerrostalorakentamiseen Mikkelissä uskotaan vahvasti edelleen myös YIT:ssä. Yhtiö aikoo rakentaa Tuppuralaan, Graanin alueelle peräti 17 kerrostalon kokonaisuuden.
Kerrostalot nousevat Savilahden sillan eteläpuolelle, Viljavuuspalvelun toimistorakennuksen alapuoliselle ranta-alueelle, joka on tällä hetkellä rakentamatonta metsikköä. Alue on ollut YIT:n omistuksessa vuodesta 1991.
Rakennusoikeusneliöitä alueella on yhteensä 25 000. Se voi tarkoittaa jopa 500 asuntoa.
YIT:n aluepäällikkö Mikko Räty odottaa Mikkelin kaupungilta vahvistettua kaavaa alueelle tämän vuoden loppuun mennessä.
— Jos se toteutuu, pääsemme aloittamaan rakentamisen vuoden 2018 alkupuolella.
Kerrostaloalueen rakentumisesta ei toistaiseksi ole juuri muuta todistetta kuin mainoskyltti tyhjällä tontilla. Pian alkaa kuitenkin näkyä.
— Valmistelevia töitä tehdään jo. Kesän aikana on edessä myös puuston poistamista alueelta, kertoo Räty.
Niemen rakentaminen edellyttää myös pengerrystöitä rannassa. 
 YIT on ilmoittanut, että kaava-asioiden ratkettua aluetta voidaan alkaa rakentaa noin kahden talon vuosivauhtia.
Graanin entisen tehtaan alue on käynyt läpi perusteellisen muodonmuutoksen 1990-luvun alusta alkaen. YIT sai alun perin alueen omistukseensa sopimuksella, jolla alueelle piti tulla työpaikkoja tuottavaa toimisto- ja liikerakentamista. Tämä suunnitelma ei kuitenkaan toteutunut ja alueelle on sittemmin noussut merkittävän suuri kerrostaloalue.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kenen te luulette tulevan noihin asumaan ? Maahanmuuttajienko ? Ei ole rahavallan keksittämisinnolla mitään rajaa !!! Tuleehan tästä työpaikkoja. Tosin Rantakylän koulun rakentajissakin on ruotsia puhuvia henkilöitä, joten kai ne verorahat tästä jäävät Suomeen, eikä mene Viroon ? BTW : En ikinä voisi kuvitella asuvani sardiinipurkissa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hyvä pusikko tuhoutuu ja samalla menetetään harvinainen luontoympäristö keskeltä kaupunkia. Pusikossa pesivät piikkulinnut jäävät kodittomiksi. Vastaavia luonnontilaisia pikkulintujen pesimäpusikoita on Saimaan rantakaupungeissa vähän ellei peräti ei yhtään Graanin pusikon lisäksi. Pusikko voisi olla jopa luontomatkailukohde.

Lähettänyt käyttäjä jozik (kirjautumaton)
Mikä ihme siinä on että pitää rakentaa niin laajalle 17 pientä kerrostaloa. Tuon 500huoneistoa saa tehtyä vaikka neljään tai viiteen tornitaloon olisi tyylikkäämpiäkin.

Lähettänyt käyttäjä Fakta (kirjautumaton)
Ei se ole teidän huoli, te iänikuiset anonymous kitisijät, mistä ne asukkast tulevat. Kyllä nekin asunnot tulevat pikkuhiljaa myydyksi. On täällä sentään dynaamisiakin ihmisiä, eikä turhan narisijoita. -YIT: n osakkeenomistajana olen oikein tyytyväinen. Niin sitä pitää maakuntakeskusta kehittää.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kerrostaloasunnot Saimaan rannalta menevät kaupaksi. Asukkaiksi sekä lapsiperheitä että eläkeläisiä, ensiasunnon ostajia kuten tähänkin asti. Moni pääkaupunkiseudulta tänne palaava työelämän viimeisinä vuosina tai työelämän loputtua muuttava haluaa mökin lisäksi uuden kerrostaloasunnon. Saavat sen hyvinkin myytyään pääkaupungista omistusasuntonsa. Graani on myöskin varma paikka kaupunkiin muuttavalle uusasukkaalle sekä vuokranantajille. Sieltä on hyvä sitten katsella että mistä päin se vakiasunnon hankkii.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut