Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Graanin rantaan rakennetaan asiointilaituri — ”Tätä on esitetty monta vuotta”

20.03.201719:21
23
  • Laituri tehdään Savilahden sillan kupeeseen, sillan ali kulkevan kevyen liikenteen väylän viereen. Kuva: Mari Koukkula

Mikkelin Graaniin suuntautuvat kauppareissut voi taittaa tulevasta kesästä alkaen myös veneellä. Graanin rantaan rakennetaan tänä keväänä asiointilaituri pienveneille. Laituri sijoittuu Savilahden sillan kupeeseen, sillan ali kulkevan kevyen liikenteen väylän viereen.
Mikkelin kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö Maini Väisänen kertoo, että eri tahot ovat jo vuosia toivoneet laiturin rakentamista. 
— Nyt päätettiin yhteistuumin, että tehdään tällainen palvelu.
Laiturin kustantavat Mikkelin kaupunki, Kesko ja S-ryhmä yhdessä.

Rakennustöiden aluksi paikalle asennetaan suojaseinämä, jotta ruoppauksen yhteydessä pohjasta irtoava liete ei pääsisi leviämään järvessä.
Väisäsen mukaan laituri valmistunee jo toukokuussa, ja se otetaan käyttöön kesän aikana. Aikataulu riippuu siitä, miten nopeasti vesi jälleen kirkastuu.
— Kun vesi on kirkastunut, seinämän voi poistaa, ja sitten vasta ajaa veneellä laituriin.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Kippari (kirjautumaton)
Toivottavasti tekevät kaupassa käynnin mahdolliseksi myös isommille aluksille ja syvyyskartoittavat samalla graanin kerrostalojen luona olevan laituripaikan https://www.google.fi/maps/@61.6829352,27.292224,193m/data=!3m1!1e3?hl=fi Ne pitää näkyä merikartoissa. Näin sadaan turistitkin osalliseksi kustannuksiin.

Lähettänyt käyttäjä Myhäillään ja j... (kirjautumaton)
Kyllä, hieno juttu. Käsittämätön ilmiö van kuinka täällä naristaan jos kaupunki laittaa jotain pennosia johonkin järkeväänkin. Tuo laituri palvelee kaupunkilaisia ja veneileviä turisteja. Aikoinaan oli itku ja vääntö saataisiinko satamanlahdelle suihkulähde? Maailmalla kun matkustelee, on joka puolella valtavia ja upeita suihkulähteitä, sekä paljon muuta vain silmäniloksi ja turistin houkutukseksi luotuja asioita. Täällä kateellisten paratiisissa patologiset itkijät ja muut kaupungin kirstun jarrumiehet pitävät huolen että ei meidän tarvitse kehittyä tai kehittää mitään mikä voi vain näyttää kauniilta tai olla jollekin taholle tarpeellinen.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hienoa että saadaan laituri, ja sitten joskus kun puhdistamo siirtyy, niin katsotaan saataisiinko siihen silta kevyelle liikenteelle kohti nykyistä puhdistamoa. tälläinen taisi myös olla jossain suunnitelmissa.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä