Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Hissikiistan uusi käänne: Rantasalmi ei hyväksy Juvan korvausvaatimusta

14.03.201619:00
7
  • Rantasalmi ja Juva ovat kiistelleet siitä, kenen syytä on se, ettei Juva saanut avustusta hissin rakentamista varten. Kuva: Timo Seppäläinen

Rantasalmen kunnanhallitus katsoo, ettei Rantasalmen kunta ole velvollinen korvaamaan Juvalle menetetystä hissiavustuksesta aiheutunutta vahinkoa.
Juvan kunnanhallitus päätti helmikuussa vaatia 74 410 euron vahingonkorvausta Rantasalmen kunnalta, koska Juva ei saanut vuonna 2010 Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARA:lta avustusta hissin rakentamiseen Tirrolantielle.
Juvan kunta osti siihen aikaan teknisen toimen palvelut Rantasalmen kunnalta, minkä vuoksi Juva katsoo Rantasalmen olevan asiasta vastuussa.

Rantasalmi ei mielestään ole vastuussa avustuksen menettämisestä, koska ARA:n avustuksen hakeminen kuuluu asianomaiselle kunnalle.
Juvan kunta ei varannut talousarvioonsa vuosille 2010 tai 2011 puheena olevaa avustusta, josta voi Rantasalmen mielestä päätellä, että Juvalla on alkanut selvittää koko asiaa vasta hankkeeseen lähdettäessä.

Rantasalmi katsoo, että Juva on itse pilannut mahdollisuutensa avustuksen saamiseen aloittamalla korjaustyöt ennen avustuksen saamista. ARA:n sääntöjen mukaan työt voidaan aloittaa vasta, kun avustuspäätös on tehty.
Juva ei myöskään pyytänyt ARA:lta erillistä lupaa töiden aloittamiseen ennen avustuspäätöstä.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Juva mokas ja sillä selvä. Ja olen itse juvalainen veronmaksaja. JuvaKodin onnettomasta taipaleesta vois tehdä käsikirjan aiheesta: Ammattitaidoton tilaaja tilaa ammattitaidottomalta rakentajalta rakennuksen ja kukaan ei oikeasti valvo.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Miksi Rantasalmen pitäisi maksaa Juvan päättäjien tyhmyydestä? Aran säännöt on ollut Juvalla saatavilla ja tiedossa, mutta jos ei lukemaansa niin voi käydä kalliiksi. Luulisi juvalaistenkin tietävän että avustukset haetaan kuntakohtaisesti ja hakevan kunnan leimoilla varustetuilla papereilla. Jos tekninen osaaaminen on ostettu Rantasalmelta, niin kait juvalaiset on ymmärtänyt jo tuolloin että sen piiriin ei kuulu raha-asiat. Ensin menettävät euroja, mutta kun ollaan savolaisia niin eihän se riitä, pitää päästä vielä julkisesti nolattavaksi.

Lähettänyt käyttäjä Juvalainen (kirjautumaton)
Tässä on tulos pienen kunnan hallintohimmelöinnistä. Juvalla on yritetty jo parikymmentä vuotta ostaa ja myydä palveluita naapurikunnille. Mukana ovat olleet Joroinen, Sulkava, Puumala ja Rantasalmi. Sanomattakin on selvää, kun jonkun pienen kunnan toiimihenkilö (t ) , aika yksioikoisesti pannaan hoitamaan 2-3 muunkin kunnan asioita, eikä voimavaroja lisätä. Tulos on tämä. Johtoporras matkustelee naapurikunnassa palaverissa, ja kehittelee himmeliä ja työaika ja päivärahat juoksee. Suoritustason ohjaus ja tuki unohtuu, Samoin asikaspalvelu kuntalaisiin , kun ei tiedetä edes missä himmelikunnassa asia loppujen lopuksi hoidetaan. Ylintä johtoa kyllä riittää ja heillehän näyttää jäävän aikaa vätöskirjan tekoon, Osuuskaupan hallintoon ja esim. välillä Suur-savon sähkön energiasääätiön töihin jne. ------Kun vahinko on em syistä käynyt, Juva maksanee viulut kuten ennenkin ! Todella vastaisen varalle olisi aiemmin mainittu käsikirja tarpeen. Varsinkin siihen olisi kirjattava Vanhustentalon rakentamisen alottamisvaiheen tilanne; Rakennussuunitteluun koitettiin keksiä jos jonkinlaista erikoisuutta jotta pystyttäisiin saalistamaan senajan valtionapuja mahdollisimman paljon. Tuon rakennuksen perustukset tehtiin multapellolle. Ilman sen kummenpia sadeviemäreitä tai sorapatjoja. Myös tätä viimeista edellinen fiaskomainen peruskorjaus olisi muistettava hyvin pitkään. En myöskaan haluaisi unohtaa JORAPUSU -himmelin aikaa , joka karsi tekevät kädet terveysaemilta. Yksinkertaisen sydän "filmin" ottaminenkin kangersi. -- Muuten miksi ei liityttäisi Mikkeliin, eipä nuo asiat saata tästä ainakaan huonontua.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut