Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Hotelli Varsavuoren lähtölaskenta alkaa — tienoo muutetaan asumiseen

20.03.201710:00
17
  • Mikkelin kaupunki valmistelee kantakaupungin osayleiskaavaa, joka ohjaa myös Pursialan maankäyttöä. Samalla työn alla on alueen asemakaavamuutos, joka tulee poliittiseen käsittelyyn kesän kynnyksellä. Kuva: Mari Koukkula

Mikkelin Pursialan teollisuusmainen maankäyttö muuttuu tulevina vuosina radikaalisti. Lämpövoimalaitos lähtee Pappilanselän rannalta, teollinen toiminta siirtyy muualle ja vuosikausia tyhjänä olleen hotellin alueelle rakennetaan asuntoja.

Koko Pursialan ilme uusiutuu. Tosin tämä ei tapahdu aivan heti, vaan pitkän siirtymäkauden jälkeen. Kaavoituspäällikkö Ilkka Tarkkanen sanoo, että siirtymäkauden tavoiteaika voisi olla vuoden 2040 tienoilla.

Pursiala on ollut tarkkailussa jo pitkään, koska kaupunginosa on Mikkelin keskeistä pohjavesialuetta.

Todella iso muutos nähdään hotelli Varsavuoren alueella. Kaupunkisuunnittelun mukaan hotellin tienoo muutetaan asumiseen.

Hotellialueen omistaa kaupunki. Vuokrasopimus menee umpeen vuonna 2022.

Vuonna 1974 valmistunut, venäläistaustaisessa omistuksessa oleva hotelli on ollut suljettuna vuodesta 2007.

Pursialan maankäyttö painottuu tulevaisuudessa asumiseen sekä sellaiseen yritys- ja liiketoimintaa, joka ei uhkaa pohjavettä.

— Nykyiset toiminnot säilyvät toistaiseksi, mutta ajan kanssa alueen luonne muuttuu. Tätä ei ole edes vastustettu. Kun asuminen laajenee, maanomistajan tonttimaan arvo nousee, sanoo Tarkkanen.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Hannu Ranki (kirjautumaton)
Ensimmäinen järkevä suunnitelma hotelli Varsavuoren osalta sitten hotellin lopettamisen jälkeen. Toivottavasti naapurin avokätiseen sijoitusrahaan ei tällä kertaa haksahdeta, ettei käy kuten Kangasniemellä jne. Pursialan alue kokonaisuudessaan kaipaa muutosta. Historiallisista syistä nähtävästi alueesta on muotoutunut tehdasalue, mutta nyt koko alueen suunnittelu kaipaa uuden suunnan: Puumalan tien toiselle puolelle on syntymässä Asuntomessujen siivittämänä uusi asuinalue, Kenkävero naapurissa on ainutlaatuinen kulttuurimiljöö, puutarhanäyttelyalue ja avouimala-alue virkitäytymiskeitaita alueen kupeessa, Saimaan rantaviivaa ei Mikkelissä liiemmälti ole ja miksi sen pitää olla tehdasaluetta (?) ja Mikkelin satamaa ollaan kehittämäässä (toivottavasti rantamakasiinit säilytetään). Hannu Ranki Anttolan kesäasukas

Lähettänyt käyttäjä Olipa ehdotus (kirjautumaton)
Vasavuori on pikku juttu tuon muun ehdotuksen ohessa. Siis CHP voimalaitos siirretään sormia napsauttamalla eri paikkaan? Oh hoh. Ymmärsiköhän kaavoittaja, että kyseessä on melkoisen suuri ponnistus, kun kaukolämmön tuotantopisteen aikoo siirtää? Ei ole muuten kovinkaan halpa ehdotus tuo. Samaan lykätään kaikki muukin teollisuus. Mitenkähän Mölnlycke,, joka juuri tehnyt suuret investoinnit. Vai oliko se Naistiki, joka ne teki? Yhden hotellikiinteistön purkaminen on nappikauppaa teollisen toiminnan siirron rinnalla. Tuo visio saattaa vaikuttaa aika suuresti Mikkelin tuleviin työllisyyslukuihin. Olikohan aivan varmasti loppuun asti harkittu ajatus???

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
On ihan ymmärettävää jos kaupunki ei tee jatkovuokrasopimusta Varsavuoren kanssa. Kun ei näitä nykyisiä omistajia kiinnosta liiketoiminta ollenkaan, vaan se ostettiin miehistönmajoituseserviksi jos tulee semmoinen vanhan ajan pahapäivä. Jos se päivä tulee niin näemme kuinka hotelli Varsavuoren käyttöaste nousee vuorokaudessa 500 prosenttiin, ja kaikilla vierailla on vihreät maastokuvioiset muotivaatteet yllään. Jos jollakin ilveellä saisi purettua tuon olemassa olevankin vuokrasopimuksen, niin se olisi vaan hyvä.

Lähettänyt käyttäjä Terkki Ahti (kirjautumaton)
Kaupungilla on iso työ siivota Pursialan alue ....asuntomessujen liikenteestä iso osa ohjautuu alueen kautta. Muuten, uskon melko pitkään lähtölaskentaan alueen teollisen käytön osalta. Mikkeli on nukkunut onnensa ohi tässä aluesuunnittelussa. Järvisuomen kaupunkien vetovoima perustuu pitkälle rantojen hyväksikäyttöön asumisen osalta. Parempi myöhään, kuin......

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ei tuo Varsavuori olisi sopiva kiinteistö niille Omenahotelleille, jotka etsivät Mikkelistä tiloja? Ravintolatiloihin voisi joku sitten perustaa ravintolan/yökerhon niin kuin oli Varsavuoren aikoihin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Vaikea tuota on pakkolunastaakaan kun se on olennainen osa omistajansa liiketoimintaa. Ollut jo kymmenkunta vuotta vilkas turistipaikka - tiettyjen dokumenttien mukaan, eräässä toisessa valtiossa.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä