Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Hotellin taru päättyy lopullisesti — kerro muistosi Varsavuoresta!

20.03.201710:00
41
  • Hotelli Varsavuori kuvattuna vuonna 1996. Kuva: Teuvo Karjalainen

Mikkelissä Saimaan rannalla sijaitsevan hotelli Varsavuoren tarina on saanut uuden käänteen. Mikkelin kaupunkisuunnittelun mukaan hotellin tienoo muutetaan tulevina vuosina asumiseen.
Kaupungin omistaman hotellialueen vuokrasopimus menee umpeen vuonna 2022. Venäläistaustaisessa omistuksessa oleva hotelli on ollut suljettuna jo vuodesta 2007.

Vuonna 1974 valmistunut hotelli oli aikoinaan kaupungin kuumimpiin kuulunut bilepaikka. Kommentoi alle ja kerro, millaisia muistoja sinulla on Varsavuoresta?


 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
En muista tarkkaa vuosilukua mutta veikkaan 90-lukua jolloin napattiin taksi ja tultiin loppu -illan kemmakoihin Varsavuoreen vielä muutamaksi tunniksi. Legendaarinen mesta. Joskus 90-luvun lopulla olin koulutuksessa Varsavuoressa. Toiminta oli jo hiipunutta. Kummeksutti silloin vessassa ollut pyykinkuivausteline ja siinä roikkuvat sukat ja kalsarit.

Lähettänyt käyttäjä Jaakoppi (kirjautumaton)
Toivottavasti Hotellin alle jäänyt Jaakobin lähde entisöidään, puhdistetaan, jotta kaupunkilaiset saavat raikasta ja parantavaa vettä. Perinnetietojen mukaan sellaista sairautta ei ollut, jottei Jaakobin lähteen vesi olisi parantanut, mm. kupasta lähtien.

Lähettänyt käyttäjä Sari (kirjautumaton)
90 -luvun puolivälin aikoihin, Varsavuoressa oli yksi kaupungin ainoista uima-altaista johon tietenkin halusimme teineinä uimaan. No, uikkarit kassiin, pyörät alle ja mehän mentiin uimaan! Ensin taidettiin käydä ihan omine lupinemme, mutta myöhemmin myös ihan luvan kanssa :)

Lähettänyt käyttäjä Stuu (kirjautumaton)
Sisarusporukalla otettiin kaksi huonetta yhdeksi yöksi. Tämä oli vuonna -77 Siskon lapset laitettiin nukkumaan illan tullen kaikilla herkuilla tankattuna ja itse jatkettiin biletystä. Aamuauringon katsottiin kalliolla istuen ja pöytäviinaa hörppien. Pari tuntia unta ja mahtavaan aamiaispöytään tekemään munansyönnin ennätystä. Ikinä ei ole kolmen minuutin munat maistuneet niin hyviltä

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Asuntomessujen huumassa tehdään näköjään lyhytnäköisiä päätöksiä, asuntoalueita löytyy muualtakin. Loistava paikka Saimaan rannalla olevalle kylpylä/hotellille. Turistien ykköspaikka ja hyvät mahdollisuudet järjestää erilaisia ohjelmapalveluja niin kesällä kuin talvella. Mikkeli mainostaa itseään matkailukaupunkina, muttei yhtään hotellia kaupungissa Saimaan rannalla. Matkailu on tulevaisuuden mahdollisuus näillä seutuvilla.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mikkeliä vaivaa ilmeisesti vieläkin krooninen asuntopula, vaikka kerros- ja rivitaloa nousee kuin sieniä sateella. Tilastojen mukaan väki vähenee koko ajan, mutta kaupungin mukaan asuntoja pitää saada lisää. Onpa outo yhtälö.

Lähettänyt käyttäjä TTV (kirjautumaton)
Muistan elävästi että hämärät ovat muistot. Reippaan kapakkaillan päätteeksi keskustasta täyteen ahdetulla taksilla Varsan ovien eteen. Homma jatkui sakeassa sumussa portsareiden kautta saliin josta muistoina hämyisiä välähdyksenomaisia katkelmia. Kirkkaimmat muistot liittyvät taksin jonottamiseen illan päätteeksi talvella.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut