Torstai, 17. elokuu 2017
Verneri

Intohimona Itävalta

06.03.201623:00
2
  • Anita Kokon kotona näkyy innostus Itävaltaan monella tavalla. Hän on tehnyt myös taustalla olevan seinätekstiilin.

Parikkalan Uukuniemellä asuvan Anita Kokon intohimona on Itävalta. Se sai alkunsa kolmekymmentä vuotta sitten äidinäidin kanssa tehtystä bussimatkasta Keski-Eurooppaan.

Sen jälkeen Kokko on opiskellut saksaa, käynyt kielikursseilla, hankkinut muun muassa Sissi- ja The Sound of Music -elokuvat, itävaltalaista kirjallisuutta, lehtiä ja musiikkia.

Itävaltaan vientisihteerinä työskentelevä Kokko tutustutti myös miehensä Mikan ja sittemmin myös poikansa Rolfin ja Fransin.

—  Itävalta on siisti maa, koska roskaamisesta on tiukat määräykset. Tirolissa on mahtavat vaellusmahdollisuudet sekä hyvä ja ystävällinen palvelu. 
Ja talot ovat upeita. 

—  Puun työstäminen on hienoa ja valkoisten rappausten päälle maalatut kuvat todella fantastisia. Parvekkeilla olevat kukat tuovat vielä mukavasti lisäväriä taloihin. 

Netistä ja matkoilta Kokko on ostanut itävaltalaisia vaatteita, sillä hän on tykästynyt talonpoikaistyyliseen pukeutumiseen. 
Hän on tilannut itävaltalaisesta nettikangaskaupasta kankaita ja nappeja, joista parikkalalainen ompelija Merja Helminen on suunnitellut ja tehnyt liivejä, jakkuja sekä hameita. 

Kesällä perhe matkustaa jälleen Itävaltaan.  He tapaavat myös perheessä viime kesänä olleen Au pairin. 
Sanomattakin selvää, että Kokon herkkua ovat Wieninleike ja Mozartin kuulat. 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Aivan valtava ero siisteydessä ASuomen ja itävallan välillä. Täällä Suomessa annetaan hampurilaispaperien ja tyhjien tölkkien pudota siihen kädestä sillä hetkellä kun niitä ei enää tarvita. Roskan ja saastan määrä on aivan valtava. Mikä on Suomessa mennyt pieleen kun siisteydestä ei enää välitetä. Itävallassa on aivan toinen meininki. Mutta se onkin vanha ja hienostunut kulttuuri...

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä