Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Iso-Pappilan pihan kunnostustyö on Etelä-Savon Vuoden maisemateko - kyläläiset löysivät nurmikkoa ja vanhat kivirappuset

19.11.201612:01
  • Iso-Pappilan päärakennuksen takapiha on raivattu talkootyönä esiin Mäntyharjussa.

  • Iso-Pappilan päärakennuksen takapiha on raivattu talkootyönä esiin Mäntyharjussa. Kuva: Tanja Rihu

Mäntyharjulla sijaitsevan Iso-Pappilan pihamiljöön kunnostus on valittu Etelä-Savon maisemateoksi 2016. Valinnan teki Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaiset.

Kunnostuksen on toteuttanut pitkälti talkootyönä Mäntyharjun Kirkonkylän kylätoimikunta. Yhteistyötahoina ovat olleet Mäntyharjun kunnan kiinteistötoimi ja Maisema- ja ympäristösuunnittelu Sofia Oy.

Iso-Pappila on kunnan omistama 1800-luvun pappilamiljöö, jossa toimivat Mäntyharjun museo, kesäteatteri ja kansalaisopisto.

Kesällä 2015 kylätoimikunta päätti kunnostaa pappilan villiintyneen pihan ja puutarhan. Alueelle tilattiin hoito- ja kehittämissuunnitelma.
Kyläläiset ovat kahden kesän aikana raivanneet Iso-Pappilan päärakennuksen takapihan esiin. Vanhat luonnonkivipenkereet ovat jälleen näkyvillä ja päärakennuksen takana avautuu iso nurmikkoalue, jossa kasvaa muutamia vaahteria ja omenapuita.

Iso-Pappilan pihan kunnostaminen ja kehittäminen jatkuu. Kulttuurisihteeri Anu Yli-Pyky toivoo, että pihasta ja puutarhasta tulee kesäisin mäntyharjulaisten olohuone.
Suunnitelmissa on myös perustaa pappilamiljööseen lammaslaidun kesäksi.

Etelä-Savon vuoden maisemateko kilpailee valtakunnallisesta Vuoden maisemateko -tunnustuksesta.

Juttua päivitetty 20.11. kello 17. Muokattu tekstiä ja lisätty kuva.

 

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut