Keskiviikko, 16. elokuu 2017
Aulis

”Isot rahat herättävät intohimoja” - Palvelukylän sopimus jäi pöydälle Pertunmaalla

15.11.201608:00
2
  • Palvelukylän rakentamiseen kuuluu kahden rivitalon, Haapalan ja Leppälän, peruskorjaus sekä uudisrakennus. Kuva: Tanja Rihu

Pertunmaan kunnanhallitus ei hyväksynyt palvelukylän yhteistyösopimusta ensimmäisessä käsittelyssä.
Pertunmaan tukikoti ry ja kunta ovat laatimassa sopimusta, joka liittyy kotihoitopalveluiden keskittämiseen Tukikotialueelle. Yhdistys omistaa alueen rakennukset ja toimii rakennuttajana noin kahden miljoonan euron korjaus- ja täydennysrakentamisessa.

Sopimusluonnoksen mukaan kunta käyttää Tuovi Rinteen perintövarat rakentamiseen niin, että kunta maksaa yhdistyksen rakentamislainan. Yhdistyksen hakee Aralta sekä lainaa että rakentamisavustusta 40 prosenttia eli noin 800 000 euroa. Loput yhdistys maksaa omilla varoillaan.
Kunnanhallituksen puheenjohtaja Risto Salmisen (kesk.) mukaan yhteistyösopimusta tarkastetaan vielä.
Salminen vakuuttaa, että kunta ei aio vetäytyä palvelukylästä, josta on ”selkeä rahoitus ja hyvät suunnitelmat".
- Isot rahat herättävät intohimoja, vaikka on selvää, että perintövarat on Valtiokonttorin päätöksellä käytettävä juuri palvelukylään, Salminen muotoilee.

Pöydälle jäi kunnanhallituksessa myös Hannu Vigmanin perintö. Pertunmaalainen Vigman jätti kunnalle testamentilla merkittävän omaisuuden, johon kuuluu 1,1 miljoonaa euroa rahaa sekä kiinteää omaisuutta, kuten kiinteistöjä, asunto-osakkeita, rahasto-osuuksia ja irtainta omaisuutta.
Perintö pitää Vigmanin ehtojen mukaan käyttää kunnan lapsi- ja vanhustyöhön.
- Kunnanvaltuusto haluaa tehdä pelisäännöt perintövarojen käytöstä, joten istumme iltakouluun asiasta, Salminen selvittää.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä TiinaTolkku (kirjautumaton)
Hienoa että kunnanhallitus oli tällä kertaa hereillä ja tolkuissaan. Valtíoneuvoston päätöksen mukaan Tuovi Rinteen perinnön saaja on yksinomaan Pertunmaan kunta tukikoti alueen palvelujen kehittämiseen. Pertunmaan Tukikotiyhdistys Ry on ihan eri yhteisö kuin Pertunmaan kunta. Tämä hallituksessa esillä ollut sopimusluonnos, oli käytännössä avoin lahjakirja jossa ei mainittu mitä tukiyhdistykselle lahjoitetaan. Lahjoistahan antaja joutuu suorittamaan säädetyn lahjaveron. Nämä perintö asiat, on jotenkin ollut eräiden henkilöiden tiedossa reilun vuoden, mutta niitä ei ole missään vaiheessa käsitelty asianmukaisesti Pertunmaan kunnan päätöksenteossa, eikä tehty mitään pitkäntähtäimen suunnitelmia varojen käytöstä kuntalaisten parhaaksi.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tavoite on ilman muuta hyvä, mutta mutta....Tyypilliseen kunnalliseen tapaan on jälleen kerran menty perse edellä puuhun. Pienessä piirissä ovien takana on tehty suunnitelmat ja sen jälkeen tuodaan päätettäväksi tyyliin: "tehdään näin". Ensin olisi pitänyt isommalla joukolla määrittää mitä asioita palvelukylään halutaan ja sitten kilpailuttaa suunnitelmat. Nyt ilmeisesti suunnitelmia on peräti yksi! Muutamat kunnan johtohahmot valitettavasti kuvittelevat saaneensa osaamista aseman mukana niin paljon että voivat oikaista asioiden valmisteluissa, vaikka aikaisemmatkin näytöt ovat kovin kevyitä. On niin huoletonta kun voi päättää yhteisten rahojen käytöstä, vaikka juuri silloin pitäisi toimia läpinäkyvästi ja huolellisesti.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut