Sunnuntai, 23. heinäkuu 2017
Olga, Oili

Jäihin uponnut huvialus odottaa nostoa Anttolassa

02.02.201611:48
7
  • Etelä-Savon pelastuslaitos kävi laittamassa uppoamispaikalle öljy- ja imeytyspuomin.  Kuva: Etelä-Savon pelastuslaitos

Jäiden läpi pohjaan uponnut huvialus odottaa nostoa Mikkelin Anttolan Tiilisaaren satamassa. Iso, teräksinen alus lepää parhaillaan yhdeksän metrin syvyydessä.
Etelä-Savon pelastuslaitoksen palomestari Markku Mäkelän mukaan alus on ollut upoksissa reilut pari viikkoa.
– Kukaan ei ole nähnyt, kun alus on uponnut, eikä kellään ole tietoa, miksi se on uponnut.


Tieto uponneesta aluksesta tuli pelastuslaitokselle tammikuun puolivälissä. Ilmoittaja oli pilkille lähtiessään huomannut jo umpeen jäätyneen avannon, johon oli ilmestynyt hieman polttoöljyä.
Pelastuslaitos kävi sahaamassa avannon auki ja laittamassa paikalle öljy- ja imeytyspuomin. 
Mäkelän mukaan aluksen peräosasta oli noussut vähän akselirasvoja ja moottoriöljyä, mutta polttoainesäiliöt eivät ole vuotaneet. Omistajan tilaamat sukeltajat ovat tutkineet aluksen. 


Mäkelällä ei ole tietoa, millaiseen ratkaisuun aluksen omistaja on päätynyt sen nostamisen osalta.
– Omistaja päättää, nostetaanko se nyt, vai sitten, kun jäät ovat sulaneet.


 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Huvinsa kullakin. Yleensä vesillä seilataan, purjehditaan, surfataan ja uidaan. Tosin onhan se sukeltaminenkin hauskaa. Vai liekö rauhanajan Suomen ensimmäinen teräksinen sukellusvene? Ikäänkuin Savon Vetehinen ilman torpedoja. Saattaa myös olla, että on säästetty väärässä paikassa telakointikustannuksissa. Mutta säästäväisyys onkin savolainen ja skotlantilainen hyve. Tässä projektissa onkin tiedossa mukavaa puuhailua kevätpäivien ratoksi.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kyllä juttu on niin, että laiva kyllästyi talven yksinäisyyteen kun ei saanut minkäänlaista huomiota osakseen. Sitten se päätti sukeltaa pohjaan. Siellä se odotteli aikansa ja pääsi lopulta lehteen. Eipä ollut laivalla enää yksinäistä kun avannon laidalle tuli ihmisiä kurkistelemaan ja ihmettelemään ihan kuin kesäisin laivalaiturilla konsanaan.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

20.07. 10:48

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä