Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Joka torppa verolle Kangasniemellä

09.03.201615:02
11
  • Kangasniemellä käynnistetään hanke, jonka tavoitteena on ajantasaistaa kiinteistörekisterin tiedot ja saattaa kaikki kiinteistöt verotuksen piiriin

Kangasniemen kunnanhallitus on hyväksynyt kiinteistöveroprojektisuunnitelman, jonka tarkoituksena on saattaa kaikki kiinteistöverotuksen piiriin kuuluvat rakennukset verottajan tietoon.
Kangasniemen kunnan taloudellinen tilanne on kireä, ja paineet verotuksen kiristämiseksi ovat kovat. Tavoitteena onkin kerätä tulevina vuosina kiinteistöveroja merkittävästi nykyistä enemmän.
Kiinteistön omistajat saavat lähikuukausien aikana kyselylomakkeen, jolla voi ilmoittaa esimerkiksi talousrakennukset tai mökkien laajennukset ja piha-aitat,  jotka mahdollisesti ovat jääneet ilmoittamatta kunnan rakennusviranomaisille.
Jos aihetta on, kiinteistön omistajan antamia tietoja tarkistetaan mittauskäynneillä ja maastokartoituksilla.
Alustavan suunnitelman mukaan rakennusten inventointi aloitetaan kesällä Hokan Ukonniemen alueella. 
Projektin on määrä olla valmis vuonna 2020. Vuosikustannukset ovat 42 680 euroa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Olisi syytä laajentaa vero koskemaan koko Etelä-Savoa. Korpiraivaajan vikaa on lähes kaikilla kesämökin omistajilla. Kiertäen rakennuslupaa vaativia säännöksiä rakennetaan mökeille joka ikiseen mahdolliseen tarkoitukseen oma neliömitan alittava mörskänsä. Eräänkin korpisoturin saimaaanrantatontilla on laskettavissa 12 kpl pikkurakennusta siroteltuna pitkin rantarinnettä. On verkkokoppia, liiteriä, grillauspaikkaa, saunaa, aittaa, vierasmajaa, leikkimökkiä, traktorikatosta, mönkijäkatosta, lautataapelikatosta, katettua terassia ja puutarhavälineiden säilytyskoppia.

Lähettänyt käyttäjä Into K (kirjautumaton)
Toimii myös toisinpäin. Kiinteistöveron perusteissa on paljon virheitä, verotetaan sellaisesta mitä ei ole. Asuinneliöihin on laskettu esim. katettuja terasseja tms. On syytä tarkistaa, pitävätkö tiedot paikkansa, esim. vesijohto, viemäröinti, WC, lämmin vesi, lämmitys. Mökin mukavuuksia voi myös karsia, esim. jätevesiremontti voi olla sitä että luovutaan vesijohdosta, jolloin kivipesä riittää.

Lähettänyt käyttäjä M0070 (kirjautumaton)
Kun verotuksen kiristämisen tarvetta on se pitää kohdistaa kesämökkeihin. Koska se on vapaaehtoinen vero, kenenkään ei ole pakko omistaa kesämökkiä. Itselle kävi kyllä huonosti kun möin rekisteröidyn veneeni pois veron pelossa eikä sitä veroa tullutkaan.

Lähettänyt käyttäjä Kylään Kesäksi ... (kirjautumaton)
......Kun verotuksen kiristämisen tarvetta on se pitää kohdistaa kesämökkeihin...... No hyvä. Asia huomioitiin jo täällä stadissa. On niitä muitakin kyliä joissa on kiva viettää kesälomia. Hieno asenne !

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"......Kun verotuksen kiristämisen tarvetta on se pitää kohdistaa kesämökkeihin...... No hyvä. Asia huomioitiin jo täällä stadissa. On niitä muitakin kyliä joissa on kiva viettää kesälomia. Hieno asenne !" Niinhän tuo asenne on. Hyvä. Ei siihen tarpeeseen, sen rahan, ole muuta syytä kuin kunnan holtiton kiinteistönhoito ja osittain muu kunnantalouden menottelu. On opeteltu valtion tuettavaksi. Ei ole opeteltu sellaista itse omillaan toimeen tulemista. Olen kuntalaisena hyvin pahoillani kesämökkiläisten kohtelusta.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut