Torstai, 17. elokuu 2017
Verneri

"Jonkun se piti tehdä" - Mikkelin varhaiskasvatuksen puolesta on nyt myös adressi

09.02.201618:35
32
  • Naisvuoren päiväkoti, lapset, leikki, päivähoito

    Mikkelin uusin päivähoitoyksikkö on Naisvuoren päiväkoti. Keskustelu varhaiskasvatuksesta käy kaupungissa kuumana. Kuva: Vesa Vuorela

Mikkelissä otetaan kantaa varhaiskasvatuksen puolesta nyt myös nettiadressilla
Adressissa toivotaan, että Mikkelissä ei kasvateta ryhmäkokoja eikä rajata subjektiivista päivähoito-oikeutta. 
Sunnuntai-iltana perustetun adressin on tiistai-iltana allekirjoittanut noin 260 ihmistä. 
Adressin perustanut Anne Kuvaja toivoo, että päättäjät huomasivat, mitä mieltä mikkeliläiset ovat. 
— Olen huolissani tilanteesta ja toivon, että meidän tavallisten kuntalaisten ääni kuuluisi. 
Kuvaja kertoo, että Mikkelin suunnittelemista säästöistä on keskusteltu ystäväpiirissä. 
— Minä sitten sanoin, että voin tehdä adressin. Jonkun se piti tehdä. 

Adressin tekstissä todetaan, että suunnitellut säästöt tarkoittaisivat lapsiryhmien kasvua huomattavan suuriksi. Ryhmässä saattaisi olla 30 lasta tai enemmänkin. 
— Suuret lapsiryhmät ovat lukuisten tutkimusten mukaan haitallisia pienen lapsen terveydelle ja kehitykselle, adressissa todetaan. 
Adressi muistuttaa myös, että ”panostus varhaiskasvatukseen on todellisuudessa kannattava sijoitus, sillä laadukas varhaiskasvatus säästää ja tuottaa rahaa myöhemmin jälkipalveluiden, kuten lastensuojelun ja kouluerityisopetuksen vähäisempänä tarpeena.”

Adressi toimitetaan seuraavaan kasvatus- ja opetuslautakunnan kokoukseen. 
— Toivon, että he pysyvät kannassaan, Kuvaja toteaa. 
Kasvatus- ja opetuslautakunta asettui tammikuussa vastustamaan päivähoitoon ja varhaiskasvatukseen kaavailtuja säästöjä.
Kaupunginhallitus käytti asiassa niin sanottua otto-oikeutta ja palautti asian takaisin lautakuntaan.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
En kuuna päivänä allekirjoittaisi tuollaista adressia. Muutama mukula lisää ja höpötetään jo että koko varhaiskasvatus tuhotaan! Ihan pikkuisen suhteellisuuden tajua kaipaisin näihin höpinöihin. Härskiä puhua lasten oikeuksien riistosta, kun samaan aikaan meillekin saapuu lapsia, joilla ei ole koskaan elämänsä aikana ollut minkäänlaisia oikeuksia. Lopettakaa!

Lähettänyt käyttäjä partalansaari (kirjautumaton)
Onko Mikkelissä poikkeuksellisen paljon näitä erityistukea tarvitsevia perheitä? Miten on mitattu hoidon riittämättömyys jos ryhmäkoko kasvaa ja missä näin on tehty? Jos asiasta on tutkittua tietoa niin siihen kannattaisi vedota kun halutaan kaikki lapset "päivähoitoon".

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Samalla periaatteella voi kirjoittaa adressin minkä asan puolesta vaan. Höpöhöpöä puhua varhaiskasvatuksen romahtamisesta muutaman lapsen lisäyksen vuoksi. Kuinkahan esim. 1970 ja 1980 - luvuilla kouluja käyneet selvisivät päiväkoti- ja peruskouluhelvetin läpi kun ei ollut ryhmäkokorajoitteita. Miten tuolloin onnistui opetus, oppiminen ja kasvaminen 40 hengenkin luokissa? Kukkahatut pois päästä - jos ei ole varaa nykyisiin palveluihin ja keino rahoittaa ne on lisävelan ottaminen, niin päiväkodit ja koulut kuuluvat samalla tavalla säästöjen piiriin kuin kaikki muutkin kaupungin palvelut.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Käyttäjä 18:57. Tervetuloa päiväkotiin "varhaiskasvattamaan" 24:jää kolme- viisivuotiasta vilperttiä osan päivästä kahden työntekijän voimin. Voin kertoa että esim. tälläisenä pikkuisen kosteahkona päivänä pelkästään ulospukeminen nykyisen 21:n lapsen kanssa on jo hieman haastavaa, saatikka että olisi vielä muutama lisää. Mutta ei mitään kyllä me hoidetaan vaikka 50:ntä kunhan tilaa löytyy ja kunnon lukot oviin ettei kukaan karkaa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Järki käteen ´Järkikäteen´ ja Anonymous ja ottamaan selvää 90-luvun mm. lapsiperheisiin kohdistuneiden leikkausten seurauksista ja "säästöjen" todellisista hyödyistä yhteiskunnallemme. Nyt ollaan menossa samaan lamaan ja maksut osuvat samaan osoitteeseen. Erittäin tärkeä kannanotto ja reaktio Anne Kuvajalta ja kumppaneilta!

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä