Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Juomavesi keitettävä Pertunmaan kirkonkylässä maanantaista kello 7 alkaen - kyseessä varotoimenpide putkirikon jälkeen

17.07.201711:00
  • Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan Pertunmaan kunnan kirkonkylän alueella. Kuva: Yrjö Ruotsalainen

Juomavesi on keitettävä Pertunmaan kunnan kirkonkylän alueella maanantaina 17.7 kello 7 alkaen, tiedottavat Mikkelin seudun ympäristöpalvelut ja Pertunmaan kunnan vesilaitos.
Perjantaina 14.7. tapahtuneen putkirikon seurauksena vesijohto Kuortista Pertunmaan kirkonkylään jouduttiin sulkemaan ja vedenkäyttöä jouduttiin säännöstelemään, koska Kirkonkylän vedenjakelu oli vesitornin varassa.

Putkirikko on korjattu ja suljettuna ollut verkoston osa on desinfioitu ja huuhdeltu. Viikonlopun aikana otetuissa vesinäytteissä ei esiintynyt indikaattoribakteereita. Vesijohto otettiin käyttöön tänään maanantaina.
Varotoimenpiteenä on annettu keittokehotus Pertunmaan kirkonkylän vedenjakelualueelle. Perjantaina tapahtuneessa putkirikossa rikkoontuivat lähekkäin sijainneet viemäri- ja juomavesiputket.
- Keittokehotus on annettu, jotta kukaan ei varmasti juo likaista vettä, vs. terveysvalvonnan johtaja ja ympäristöpäällikkö Hanna Pasonen sanoo.

Verkostoveden laatua seurataan lisätutkimuksin. Pasosen mukaan uusilla bakterinäytteillä halutaan varmistaa, että desinfiointi on onnistunut ja puhdistuksen klooripitoisuudet ovat olleet riittävän korkeat koko matkalla.
Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Pasosen mukaan asiasta tiedotetaan heti, kun keittokehotus voidaan purkaa.
- Haluamme ottaa nyt varman päälle. Kun saamme sunnuntain näytteiden tulokset, tiedämme enemmän.

Keittokehotus koskee Pertunmaan Kirkonkylän aluetta. Veden laatu täyttää vaatimukset jakeluverkon muilla alueilla. Keittokehotus ei koske Kuortin aluetta eikä Lihavanpään vesiosuuskunnan verkostoa, jonne tulee vesi Mäntyharjusta.

Puhtaan juomaveden jakelu järjestetään Palvelukeskus Rinnehovin piha-alueella osoitteessa Punakiventie 3 kello 13—17. Jakelu aloitetaan maanantaina.
Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan Pertunmaan kunnan kirkonkylän alueella. Tarkempi ohjeistus on nähtävillä kunnan nettisivuilla www.pertunmaa.fi

Juttua muokattu 17.7. kello 11.04. Lisätty tietoja Hanna Pasosen haastattelusta.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä