Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Juva vaatii Rantasalmelta kymmenien tuhansien eurojen korvauksia — Lue, mistä on kyse!

26.02.201607:00
5
  • Juva syyttää Rantasalmea siitä, että se ei saanut vuonna 2010 Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARA:lta avustusta hissin rakentamiseen Tirrolantielle. Kuva: Timo Seppäläinen

Juvan kunnanhallitus päätti tällä viikolla vaatia 74 410 euron vahingonkorvausta Rantasalmen kunnalta, koska Juva ei saanut vuonna 2010 Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARA:lta avustusta hissin rakentamiseen Tirrolantielle.
Juvan kunta osti siihen aikaan teknisen toimen palvelut Rantasalmen kunnalta. Siksi Rantasalmi oli Juvan kunnan mielestä vastuussa rakennushankkeesta.

Juva rakensi Tirrolantien taloon Juvakodin remontin aikaiset siirtymätilat. Juvan perusturvalautakunta toivoi syyskuussa, että työt Tirrolantiellä aloitettaisiin lokakuussa ja että avustusta haetaan hissin rakentamista varten.
Valtuusto hyväksyi määrärahamuutoksen hanketta varten marraskuussa.

Avustushakemus tuli kuitenkin Juvan kunnanjohtajan Heikki Laukkasen allekirjoitettavaksi vasta marraskuun 26. päivä. Epäselvyyttä on siitä, mikä hakemuksen laatimisessa kesti ja kenen tehtävä se oli.
— Rakennushanke alkoi jo 17. marraskuuta, ja Juvan kunnasta paperit lähtivät ARA:lle vasta 8. joulukuuta, kertoo Juvan kunnanhallituksen puheenjohtaja Jaakko Hänninen (kesk.).

ARA oli pyytänyt helmikuussa 2011 Juvan kunnalta lisää asiakirjoja, joita ei koskaan toimitettu. Hännisen mielestä Rantasalmen olisi pitänyt toimittaa asiakirjat.
Rantasalmen kunnan hallintopäällikkö Harri Korhosen Juvan kunnalle antaman selvityksen mukaan ARA teki alustavan avustusvarauksen hissikohteelle helmikuussa 2011.

Varauksen ehdoissa oli mainittu, ettei rakennustöitä voi aloittaa ennen kuin ARA on tehnyt lopullisen avustuspäätöksen. Tirrolantien hissi oli kuitenkin paikallaan jo helmikuussa 2011. 
Rantasalmi siis ilmeisesti katsoi asiakirjojen toimittamisen olevan jo myöhäistä.
ARA:n Hissi — Esteetön Suomi 2017 -hankkeen hankepäällikkö Tapio Kallioinen sanoo, että lopullinen avustuspäätös on lähtökohtaisesti saatava ennen töiden aloittamista, ellei hakija ole hakenut ennakkoon lupaa aloittaa töitä ennakkoon perustellusta syystä.
Kallioisen mukaan avustustapaukset käsitellään kuitenkin yksittäisinä.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä sytytys hitaalla (kirjautumaton)
Pitäisikö ensin suunnitella ja tehdä vasta sitten, eikä päinvastoin. Eikö tälläinen moka olisi pitänyt käsitellä heti asian tultua ilmi, vai vasta nytkö asia on huomattu kun aikaa on kulunut 5-6 vuotta ?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"ARA:n Hissi — Esteetön Suomi 2017 -hankkeen hankepäällikkö Tapio Kallioinen sanoo, että lopullinen avustuspäätös on lähtökohtaisesti saatava ennen töiden aloittamista, ellei hakija ole hakenut ennakkoon lupaa aloittaa töitä ennakkoon perustellusta syystä." Näin se menee ja on aina mennyt. Olisikohan Juvan kunnanhallituksen ymmärryskyvyssä klappia?

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut