Keskiviikko, 16. elokuu 2017
Aulis

K-kauppias laittaa ovet päiväksi säppiin perjantaina: ”Ei kaiken tarvitse olla kaupallisuuden alttarilla”

Päivitetty: 22.03.201608:45
41
  • K-market Wiljami Sulkava, Heikki ja Tiina Kolehmainen

    Tiina ja Heikki Kolehmainen pitävät K-kauppaa Sulkavalla. Kuva: Tuija Pauhu

Yli satavuotiaan K-Market Wiljamin sulkavalaista yrittäjää Heikki Kolehmaista voi pitää jonkin sortin kaupan toisinajattelijana. Harvemmin kauppiaiden suusta nimittäin samantyylisiä kommentteja irtoaa.

 Kolehmaisen mielestä aukioloaikojen vapauttaminen oli hätiköityä.
— Tässä mentiin liian nopeasti ja liian leveälle. Henkilökunnallekin pitää antaa hengähdysaikaa. Ei kaiken tarvitse olla kaupallisuuden alttarilla.

Wiljami pitääkin ovensa suljettuina pääsiäispyhistä pitkänäperjantaina.
— Kaupankäyntihän ei perjantaina lisäänny yhtään, vaan se otetaan torstailta ja lauantailta pois. Lisäksi kulut kasvavat palkkauksen osalta pyhäpäivänä.

Kolehmainen painottaa, ettei päätöksellä ole mitään tekemistä uskonnollisuuden kanssa, vaan kyse on perinteiden kunnioittamisesta. Hän kertoo saaneensa päätöksestä asiakkailtaan positiivista palautetta.
— Muun muassa itsenäisyyspäivä on sellainen, jolloin kauppojen ei tarvitsisi olla auki. Ei elämä voi olla pelkkää markkinaa, muuten se menee hurlulmheiksi, kauppias muistuttaa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kaupan myyntihän ei kasva yhtään se otetaan vain muilta päiviltä pois...kyllä samaa mieltä olin jo kun tätä ääliömäistä vapauttamista hehkutettiin!! Meidän perheen tulot on edelleen sen 3000€ /Kk ja siitä n.800€ menee ruokaan ennen vapauttamista ja vapauttamisen jälkeen. Tulot kun ei muuttuneet mihinkään.varsinkaan kun emme työskentele kaupan alalla!

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
Jokainen kansalainen voi omalla käytöksellä vaikuttaa siihen, milloin kaupat on auki. Ei mennä pitkäperjantaina tai toisena pääsisäispäivänä kauppaan. Euro tai paremminkin sen puute saa kauppiaan ajattelemaan ihan eri tavalla. Syyllisiä olemme siis me kaupassa käyvät kansalaiset.

Lähettänyt käyttäjä Ei ole pakko (kirjautumaton)
Aukioloaikojen vapauttaminen on hyvä juttu, kenenkään ei ole pakko mennä pyhänä tai yöllä kauppaan eikä yhdenkään kauppiaan ole pakko pitää puotiaan auki ympäri vuorokauden jos ei tahdo. Suosin kuitenkin yrityksiä, jotka antavat asiakkaalle mahdollisuuden asioida liikkeessään silloin kun tarve ja mahdollisuus kaupassa käyntiin on. Vapaa valinta ei ole pakko.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut