Torstai, 17. elokuu 2017
Verneri

Kaakkuri matkasi kissakopassa Mikkelistä Heinolaan

10.01.201618:33
5
  • Kylmässä kohmettunut lintu toipui lämpimään päästyään hyvin.

Hankeen kohmettunut kaakkuri lähti Mikkelin löytöeläintalosta kohti Heinolan lintutaloa sunnuntaina.

Linnun löysi muuan metsämies metsäojasta lauantaina.

– Se oli ollut ihan kummallisessa paikassa, vesilintu jäätyneessä ojassa keskellä metsää ja kaukana vesistöistä. Lintu oli löydettäessä hengissä, mutta lähes jäässä, kertoo Mikkelin Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Marja Mäenpää ja kiittelee löytäjää kärsivällisyydestä.

– Mies oli kietonut linnun huolellisesti huopaan ja piti sitä lämpimässä autossaan yli tunnin ennenkuin me ehdimme talolle toisesta paikasta. Tuli oikein hyvä mieli, kun on näin huolehtivia ja ystävällisiä ihmisiä.

Lintu pääsi karanteenikopissa altaaseen ja piristyi siinä niin huomattavasti, että ryhtyi suorastaan polskuttelemaan.

– Oikein kunnon kalaa meillä ei ollut, ja tarjottiin katkarapuja. En oikein tiedä kelpasivatko, mutta onneksi lintu pääsi nopeasti jatkamaan matkaa Heinolaan ja oli ihan hyvävoimaisen oloinen. Aika rajusti tarjosi lähestyjille nokkaa.

Lintu lähti matkaan iltapäivällä kissankuljetuskopissa.

– On se tuo sosiaalinen media veikeä. Pyysin siellä kaakkurille kyytiä ja eräältä kimppakyytipalstalta löytyi. Linnun otti autoonsa muuan nuori mies, joka oli matkalla Lieksasta Lahteen.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Heimo Hokkanen (kirjautumaton)
Hieno teko. Kaakkuri on harvinainen hieno lintu, joka pesii pienillä lampiputakoilla ja pari kertaa päivässä lentää korkealla kalastamaan isolle vedelle. Korkealta kuuluu ka-ka-ka-ka.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
7:42, olisi toki voitu jättää kuolemaankin, mutta eläinsuojelulain mukaan sairasta, vahingoittunutta tai muutoin avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on "pyrittävä auttamaan" tai harkinnan mukaan lopettamaan, jos tilanne on niin paha. Minusta tuo "pyrittävä auttamaan" toteutui tässä aivan loistavasti. Kotieläimen kohdalla jokaisella on velvollisuus auttaa, luonnonvaraisten kohdalla siis tuo tarkemmin määrittelemätön "pyrittävä".

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä