Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Kangasniemellä haetaan säästöjä henkilökuljetuksista

10.02.201606:03
2
  • Kangasniemellä muun muassa koululaiskuljetukset ovat tarkastelun alla

Pohjois-Savon ely-keskuksen laatiman kuljetus- ja integraatioselvityksen mukaan Kangasniemellä on muun muassa koululaisten kuljetuksissa päällekkäisyyksiä.
Parhaillaan ulkopuolinen konsultti on laatimassa suunnitelmaa kunnan hankkimien henkilökuljetusten yhdistelystä uudenlaisiksi kuljetuskokonaisuuksiksi.
Tarkastelun alla on koulukuljetusten lisäksi kunnan ja elyn järjestämä avoin joukkoliikenne, vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetukset sekä asiointiliikenne.
Henkilökuljetukset merkitsevät kunnalle noin miljoonan euron menoerää vuodessa.

Uudelleen järjestelyillä tavoitellaan kustannussäästöjä. 
Selvityksen pohjalta on tarkoitus muodostaa kunnan palvelutuotannon kannalta tehokas ja toisaalta asiakkaan kannalta selkeä ja palveleva kokonaisuus.
Selvityksen on määrä valmistua tämän kuun loppuun mennessä. Liikennöitsijöille esitelmä esitellään tiedotustilaisuus 1. päivä maaliskuuta.
 Kuljetukset kilpailutetaan uuden suunnitelman mukaan vielä tämän vuoden aikana.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Eikö tässäkin asiassa olisi järkevämpää käyttää paikallistuntemusta kuin, että laittaa rahat "ulkopuolisen konsultin" taskuun. Se nyt on selvää, että kustannussäästöjä tästä ei varmasti tule! Luulisi, että viime syksyn koulukyytiselkkauksesta olisi Kangasniemellä jotain opittu. Silloin sekaannuksen aiheuttivat nimeomaan suunnittelijat, joilla ei ollut riittävää paikallistuntemusta.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut