Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Kangasniemen kunnanhallitus esittää Otto Mannisen koulun lakkauttamista

07.03.201619:42
11
  • Otto Mannisen koulun kohtalo ratkaistaan seuraavassa kunnanvaltuuston kokouksessa.

Kangasniemen kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Hokan Otto Mannisen koulun toiminta lakkaa 1.8.2017.
Päätös syntyi äänestyksen tuloksena. 

Äänestyksessä sivistyslautakunnan esityksen taakse asettuivat keskustalaiset kunnanhallituksen puheenjohtaja Tapani Nykänen ja jäsenet Heikki Manninen, Helvi Marttinen sekä perussuomalaiset Tapani Kuusela ja Tapio Viljanen.

Sosiaalidemokraattien Tuula Vornanen esitti, ettei koulua lakkauteta niin kauan kuin koulussa on 16 oppilasta ja ettei koulukiinteistöön tehtäisi enää suuria korjauksia.

Tiina Väisänen (sd.) kannatti ainoana Vornasen esitystä.

Koulussa on tällä hetkellä 18 oppilasta, joista 11 oppilaalle koulu on lähikoulu. Ennusteiden mukaan oppilasmäärä laskee jo vuonna 2017 14 oppilaaseen.

Koulun mahdollisesta lakkauttamisesta saadaan säästöjä vuositasolla arviolta 115 160 euroa. 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Kuntalainen vain (kirjautumaton)
MISTÄ ÄÄNESTETTIIN? Äänestettiin siitä, lakkautetaanko koulu 1.8.2017 vai vasta sitten, kun oppilasmäärä menee alle kuudentoista oppilaan eli 1.8.2017. Silloin oppilaita on 14. Meidän kylällä se on alle 16. Jotain tasoa voisi vaatia kunnanhallituksen jäseniltä!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Lähikouluperiaatteet joutaa romukoppaan. Antiikin aikaan oli tärkeää pissiä juuri sen kuusen juurelle, jossa isä ja äiti olivat syntyneet. Nykyisin valinnanvapaus mahdollistaa monessa muussakin asiassa sen Sinun tarpeitasi vastaavan paikan valinnan, terveydenhuollosta lähtien (ihan lailla määrättyä). Tässä ei ajatella kuin rahaa ja mihin se raha menee? Missä on edelliskoulujen lakkautuksesta tulleet säästöt? Kyseiselle koululle tullaan muilta kyliltä ja kirkolta. Eikö tärkeää ole se, että lapset oppii normaaliluokissa eikä tarvita kalliita erityisryhmiä? Kun oppilaita on oikean pääluvun mukaan alle 16, ovi kiinni. Se vaan ei ole Kangasniemellä onnistunut aiemmin ja siksi ei uskalleta nytkään.

Lähettänyt käyttäjä Kuntalainen vain (kirjautumaton)
MISTÄ ÄÄNESTETTIIN? Selvennän kysymystäni. Sivistyslautakunnan esitys oli, että koulu lakkautetaan 1.8.2017. Tuula Vornanen esitti, että koulu lakkautetaan sitten, kun oopilaita on vähemmän kuin 16. Ennusteen ja lehtiuutisen mukaan oppilaita on alle kuusitoista jo 1.8.2017. Toisin sanoen Vornanenkin esitti koulun lakkauttamista 1.8.2017. Se se on sitä politiikkaa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Aikaisemmat lakkautussäästöt ovat menneet kunnan jäljellejääneen palvelurakenteen ylläpitämiseen, niin tässäkin tapauksessa, valitettavasti. Rahaa tarvitaan, jotta kunta toimisi jatkossakin -ainakin jollakin tavalla ja jossakin laajuudessa. Jos vanhemmat haluavat lapsilleen syrjäisen pikkukoulun, on siitä oltava valmis maksamaan, kuten kaikesta muustakin, mitä itselleen ja perheelleen haluaa. Onhan Hokan päiväkotikin yksityinen.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut