Sunnuntai, 23. heinäkuu 2017
Olga, Oili

Kangasniemen kunta juhlii sunnuntaina — Juhlakulkueeseen ovat tervetulleita kaikki kynnelle kykenevät

17.06.201715:00
2
  • Kangasniemen kunnan 150-vuotisjuhlaa vietetään sunnuntaina näyttävästi.

Kangasniemen kunnan 150-vuotisjuhlaa vietetään sunnuntaina näyttävästi. Yksi päivän kohokohdista on juhlakulkue, johon voivat osallistua kaikki kynnelle kykenevät. Kulkue lähtee liikkeelle juhlajumalanpalveluksen jälkeen puolenpäivän aikaa Rantatorilta ja matkaa pääjuhlapaikalle Kansis-keskukseen.
Kulkuetta johtaa Suomen lippu, sen jälkeen marssivat itsenäisyyspäivän tapaan järjestöjen liput. Kulkueeseen osallistuvien on toivottu pukeutuvan menneistä vuosikymmenistä muistuttaviin asuihin, mutta mukaan voi tulla vähemmän juhlallisissakin asuissa.

Kansis-keskuksessa juhlayleisölle on tarjolla lihasoppaa ja kahvia. Juhlapuheen pitää kanadalaissyntyinen André Noël Chaker, joka valittiin vuonna 2012 vuoden puhujaksi ja vuonna 2015 vuoden juontajaksi.  Tunnetulla juontajalla ja luennoitsijalla on kytkös Kangasniemelle, jossa asuu Chakerin vaimon sisar.  
Syvälahden tanssilavateatterin tämän kesän näytelmän päätähti Marko Maunuksela esittää juhlassa Rautavaaran lauluja. Harmonikkamusiikkia tarjoavat Visa ja Vilma Wiren ja kuorolaulua Kangasniemen Mieslaulajat ja Niemettäret.
Juhlatunnelmaan voi virittäytyä jo lauantaina Syvälahden tanssilavalla. Kangasniemen kunnan 150-vuotisjuhlatansseissa yleisöä viihdyttävät Marko Maunuksela ja Talisman sekä Johanna Pakonen ja Ihana.
 
Kangasniemen päivän juhlallisuudet su 18.kesäkuuta  klo 10 alkaen kirkossa, klo 12 alkaen rantatorilla ja klo 12.30 alkaen Kansis-keskuksessa.
 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Muistaakseni viimeksi, kun Kangasniemellä oli kulkue, siihen suhtauduttiin kovasti vihamielisesti. Lieneekö asenteissa tapahtunut muutosta, kun nyt kuitenkin kulkueeseen toivotetaan tervetulleiksi "kaikki".

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tapahtuma on juuri rippipyhänä. Joutuu ikävä kyllä asettamaan ainutkertaisen hetken lapsen elämässä ja kunnan juhlan vastakkain, arvaa kumpi voittaa. Rippipyhät on aina samat, joten olisiko kunnan päivä voinut olla joku muu olisi historiaan saanut tutustumaan uuttakin polvea..

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

20.07. 10:48

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä