Lauantai, 22. heinäkuu 2017
Leena

Kauas ei tarvitse lähteä - Mikkelistä löytyy tekemistä hiihtolomalaisille

01.03.201607:01
1
  • martikaisen perhe tornimäessä, hiihtoloma,

    Naruhissi veti Miska Martikaisen mäen päälle. Takana seuraavat pikkuveli Matias ja isä Joni Martikainen. Kuva: Vesa Vuorela

Martikaisen pojat Miska ja Matias kokeilivat maanantaina ensimmäistä kertaa laskettelua. Isä Joni Martikainen opetti jälkikasvulleen alkeita Mikkelin Tornimäen lastenmäessä.
— Laita sukset menosuuntaan ja naru kainaloon, isä neuvoi.
Muutaman harjoittelulaskun jälkeen ostettiin liput pariksi tunniksi isoon mäkeen.
Mikkeliläisten Martikaisten hiihtoloma alkoi yhdessäololla. Se on ainakin vanhempien mielestä tärkeintä hiihtolomalla, sillä isä joutuu olemaan paljon poissa kotoa töiden takia.
— Minulla on nyt ensimmäistä kertaa vakituinen työpaikka, ja lomat ovat järjestyneet samaan aikaan koulun lomien kanssa. Meillä on kiertävä systeemi, joten ensi vuodesta ei vielä tiedä. 

Sillä aikaan kun Miska, 9,  ja Matias, 8, opettelivat laskettelun alkeita, perheen äiti Marita ja kuopus Nikolas Martikainen, 5,  hiihtelivät jäällä hiihtokeskuksen lähellä, tosin ilman latua. Marita-äiti kertoi, että yleensä hiihdetään Urpolan laduilla.
Hän vakuutti, että Mikkelissä on hyvä viettää hiihtolomaa ja hiihtolomalaisille löytyy tekemistä.
— Täällä on paljon kaikkea ja nyt on hyvät ulkoilukelit.

Martikaiset aikovat kuitenkin heittää lomalla myös ”etelänmatkan” eli he käyvät Helsingissä poikien kummien luona kyläilemässä. Ystävien tapaaminen on myös tärkeää loma-ohjelmaa.

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

20.07. 10:48

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä