Sunnuntai, 23. heinäkuu 2017
Olga, Oili

Kaunis kunta, jossa asuu kauniita ihmisiä — Kangasniemeläisillä on monta syytä olla ylpeitä kangasniemeläisyydestään

18.06.201719:00
5
  • Juhlapuhujeen Kangasniemen kunnan 150-vuotisjuhlassa piti puhujana ja juontajana palkittu André Noël Chaker. Hänen vierellään juhlaohjelmaa seuraa kunnanjohtaja Johanna Luukkonen.

Sateinen sääkään ei onnistunut latistamaan Kangasniemen kunnan 150-juhlavuoden pääjuhlaa sunnuntaina. Juhlamessun jälkeen Rantatorilta Kansis-keskukseen marssi kulkue Suomen lippu kulkueen kärjessä.
Juhlapuhuja, kanadalaisyntyinen André Noël Chaker ravisteli vuosikymmenien pölyt Suomen kaunein kunta -kruunusta.
— Noin 3 500 mökkiasukasta ei voi olla väärässä. Täällä on 1 500 kilometriä puhdasta järvenrantaviivaa. Tämä on kunnan luonnollinen jalokivi, josta kannattaa pitää hyvää huolta, totesi Chaker.
Myös parhaimpiinsa pukeutunut juhlayleisö sai kiitoksista osansa. 
— Myös paikkakunnan ihmiset ovat aika kauniita. Arvostan niin paljon Kangasniemen kauneutta, että olen mennyt naimisiiin puolikangasniemeläisen kassa. Kyllä olette hyvä rotu, hehkutti Chaker.

Juhlapuheensa Chaker koosti sanasta kangas, ja kävi kirjain kirjaimelta lävitse kuusi asiaa, joista kangasniemeläisten kannattaa alla ylpeitä.  Kauneuden lisäksi Chaket nosti esille sanat ainutlaatuinen ja neuvokas. G-kirjain tuotti eniten ongelmia, mutta siihenkin löytyi ratkaisu golf.
— Ei melkein missään muualla kuin Kangasniemellä ole mahdollista saada golfopetusta ilmaiseksi.
Suomalainen sisu on Chakerin mukaan kangasniemeläisten voimavara.
— Pieni paikkakunta, jossa vallitsee hyvä vire.

Kunnanvaltuuston uusi puheenjohtaja Tommi Vehmala palautti mieleen kunnan perustamisvuoden 1867. Tuolloin koko Eurooppaa ja myös Suomea koetteli nälänhätä.
— Tuolloin onnistuttiin saamaan vain viisi tai enintään kymmenen prosenttia viljasadosta. Mitähän tapahtuisi, jos tänä päivänä kaupan hyllyillä olisi vain kymmenen prosenttia tuotteita tarjolla ei vain yhden päivän vaan vuoden ajan, kysyy Vehmala.
Yleisölle nälkä ei suinkaan ollut päivä puheenaihe. Hyvin haudutettua lihasoppaa ja maistuvaa ruisleipää oli varattu 500 juhliljalle.Keitto ei loppunut kesken, ja 350 varattua istuinpaikkaa riittivät.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
En ole viihtynyt missään niin hyvin kuin Kangasniemellä. Ja useamassa paikassa on meidän perhe työn vuoksi asunut. Lapsille on paljon harrastusmahdollisuuksia vrt pieni kunta. Uusi koulu, urheilukenttä uusitaan pian, aktiiviset kuntalaiset, palveluja edelleen paljon ja elinvoimainen kunta ylipäätään. Toivon, että täältä ei tarvitse muuttaa työn perässä. Uusi kunnanjohtajakin tulee. Suurimmat ostokset ja muu tarvittava on vain 45 min ja 60 min päässä Mikkelissä ja Jyväskylässä ja 30 min Pieksämäelle. Jos hyvän tontin ja asunnon + työpaikan täältä saa, niin ei kannata pois antaa. Ja elinkeinoasiamies Siiskoselle suuri kiitos : Olet huippu !

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

20.07. 10:48

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä