Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Kaupunginhallitus äänesti - Pieksämäen yläkoulu menee uusiin puihin

Päivitetty: 15.03.201621:00
16
  • Tällaisen ulkonäön arkkitehtitoimisto Lunden Architecture Oy suunnitteli Pieksämäen uudelle yläkoululle. Nyt suunnittelu menee uusiksi.

Pieksämäen kaupunginhallitus panee viranhaltijat aloittamaan uuden suunnittelu- ja urakkakilpailun Hiekanpään uudesta yläkoulusta. Tiistaina kaupunginhallitus päätti äänin 6-5 vastoin esitysehdosta laittaa suunnittelun uusiksi. Samalla raukesi enintään 13,7 miljoonan rahoitusesitys ja irtaimiston 960 000 euron määräraha irtaimistoon.

Edellisessä kaupunginhallituksen kokouksessa Alpo Salo (sd.) ja Risto Ockenström (kesk.) jo vastustivat myönteistä esitystä. Nyt he saivat taakseen myös peruskristillisten Tapio Klenin, kokoomuksen Heikki Skytän, vasemmistoliiton Pia Tenhusen ja keskustan Kaija Viljakaisen.

Rakentamisen ja rahoituksen puolesta äänestivät kaupunginhallituksen puheenjohtaja Erkki Huupponen (sd.), Heikki Häkkinen (kesk.), Johanna Lehvonen (kesk.), Jaana Leskinen (kok.) ja Hanna Ylönen.

Esityksen koulun uudelleen suunnittelusta teki Ockenström. Häntä kannatti Salo. Pääasiallisena syynä oli se, että opettajat vierastivat nykyisten suunnitelmien tilaratkaisua, jossa on luovuttu paljolti perinteisistä luokkahuoneista.

Eriävän mielipiteen päätökseen jättivät kaupunginjohtaja Tapio Turunen, Johanna Lehvonen, Jaana Leskinen ja Hanna Ylönen.

 

Uutista on korjattu kello 20.53: Asia ei etene tässä vaiheessa valtuuston käsiteltäväksi.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Oikea päätös, hienoa! Sisätilaratkaisut olivat kaikkea muuta kuin sopivia yläkouluksi, joten turha lähteä tekemään sellaista, joka havaitaan "sudeksi" jo alkuvaiheessa. Lisäkustannuksilta ei olisi vältytty ja veturitalleista on karvaita kokemuksia....

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
No nyt järki käteen ja suunnitellaan oikea koulu. Järkevään hintaan, reilulla kilpailutuksella eikä mitään vilunkia välissä niin kuin on tapana ollut. Ehdottomasti kaikki on sisällytettävä samaan urakkaan eikä mitään lisätöitä. Kalusteet on myös kilpailutettava riittävän usealla toimittajalla. Lähtökohtana on pidettävä oppilaita ja opettajia!!

Lähettänyt käyttäjä 2030-luku (kirjautumaton)
Onpa harmillinen päätös - uusi koulu olisi ollut selkeästi tulevaisuuden ratkaisu, nyt haetaan jotain perinteistä ja vanhaa. Onko koulu opettajia ja kaupunginhallitusta varten - vai tulevaisuuden tekijöitä eli nuoria varten ? Onko nuorilta kysytty yhtään mitään ??

Lähettänyt käyttäjä Synynyt Pieksämäellä (kirjautumaton)
Rakentakaa puusta. Normi harjakatto, joka sopii suomen ilmastoon. Terve sisäilma, kunhan sitä ei vaan pilata muovisilla tuulesuojalla / höyrysululla. Eikä liota eristeitä avoinaisissa seinissä vesisateessa...

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Entisistä kuntakeskuksista viedään palvelut ja ollaan säästävinään! Ko. torson suunnitteluun uponneilla suurilla summilla olisi saatu pidettyä lääkäripalvelut niin Virtasalmella kuin Jäppilässäkin vuosikausia. Siilin koulu kuntoon, ei tarvita kolmeatoista miljoonaa! Lopettakaa hemmetissä tuo kampushömppä, ja pistäkää asiat tärkeysjärjestykseen!

Lähettänyt käyttäjä Asenne (kirjautumaton)
Kehityksen pahin jarru on asenteellinen muutosvastarinta, mihin Pieksämäen opettajat ja kaupunginhallitus nyt lankesivat. Oppimisympäristöjen tulevaisuus on jotain muuta kuin ruutupaperille piirretyt suorakulmaiset luokat pulpetteineen, mistä nyt halutaan pitää kiinni kynsin hampain. Kannattaisi tehdä opintomatka vaikka Hämeenlinnaan ja perehtyä Tuomelan koulun suunnitteluun. Käytännössä toimivia malleja löytyy myös Tanskasta, missä uusissa ympäristöissä oppiminen on todettu toimivaksi. Oppilaat ovat pärjänneet keskivertoa paremmin ja ovat vuorovaikutustaidoiltaan ylivertaisia. http://www.hameensanomat.fi/uutiset/kanta-hame/258000-tuomelasta-tulee-pulpetiton

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
No niin, väistötiloihin siirtyminen se sitten maksaakin. Ja se raha ei siirry taseeseen. Se on totaalisen hukkaan heitettyä. Vielä enemmän hukkaan heitettyä kun Veturitalliin upotetut lisärahat. Ja on oppimisympäristöt taatusti kunnossa. Asiasta kirjelmöineet opettajat ja ennenkaikkea REHTORI (evp.) Salo ovat varmaan tosi tyytyväisiä itseensä ja muutaman vuoden hätätilamajoitustilanteeseen.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut