Sunnuntai, 23. heinäkuu 2017
Olga, Oili

Kerrostalotyömailla on vipinää Mikkelissä - talouden nousukausi näkyy nyt

18.06.201707:00
11
  • marskin torni

    Mannerheimintielle juuri valmistuneen uuden kerrostalon kaikki asunnot on myyty.

Kerrostalorakentaminen on vauhdissa Mikkelissä. Ydinkeskustassa on alkamassa, käynnissä tai valmiina kuusi uutta kerrostalokohdetta. Niissä on yhteensä yli 200 asuntoa.
Uudet kerrostaloasunnot löytävät hyvin ostajansa. Mannerheimintielle valmistuneen Rakennusliike Ola Oy:n kerrostalon kaikki 30 asuntoa on myyty.
Vanhan hautausmaan viereen Puistokadulle rakentuvien FH Rakentajien kahden kerrostalon 42 asunnosta vain yksi on varaamatta. Saman yhtiön Urpolaan valmistuvassa pienkerrostalossa on enää kolme asuntoa vailla ostajaa.

FH Rakentajien toimitusjohtaja Mikko Viskari vahvistaa, että kerrostalomarkkinassa tapahtuu.
— Talouden nousu näkyy. Asiakkaiden usko tulevaisuuteen on kasvanut. Uskalletaan tehdä kauppoja, sanoo Viskari.
FH Rakentajilla on alkamassa uusi työmaa Pankalassa, konserttitalo Mikaelin läheisyydessä. Rakentaminen alkaa elokuussa.
— Tontille tulee kaikkiaan kolme kerrostaloa. Tarkoitus on rakentaa yksi talo vuodessa. Ensimmäisessä kerrostalossa on 30 asuntoa, joista 65 prosenttia on varattu, sanoo Viskari.

Mikkeliin rakennetaan napakankokoisia kaupunkiasuntoja keskustaan. Kooltaan ne ovat noin 28—85 neliön suuruisia, 1—3 huonetta käsittäviä. Niille on kysyntää. Suuret ikäluokat vaihtavat pienempiin.
— Merkittävä osa asiakkaista on keski-ikäisiä ja sitä vanhempia. Haetaan mukavuutta ja pienempiä tiloja, kun lapset ovat lähteneet maailmalle. Noin puolet asiakkaista vaihtaa omakotitalosta kerrostaloon. Siksi rakentaminen painottuu ydinkeskustaan, selittää Viskari.
Viskarin mukaan asuntojen koot ovat pienenemään päin. Pyrkimyksenä on minimoida hukkaneliöt ja saada hintaa alhaisemmaksi.
— Aikaisemmin 65 neliötä oli hyvinkin yleinen koko kerrostalokaksiolle. Nyt keskikoko on lähempänä 55 neliötä, arvioi Viskari.

Valiotalo Oy on aloittanut 21 asunnon kerrostalon rakentamisen Ankkurikadulle, Saksalaan. Toisen, 22 asuntoa käsittävän kerrostalon ennakkomarkkinointi alkaa heinäkuussa. Jos kiinnostus on riittävä, rakentaminen alkaa ensi keväänä.
— Kyselyjä on jo tullut, vaikkei talosta ole vielä edes esitteitä. Nyt aloitetusta kerrostalosta on 17 asuntoa varattu, kertoo toimitusjohtaja Jari Halonen.
Halonen on Viskarin kanssa yhtä mieltä siitä, että asuntojen koon suhteen Mikkelissä tarjonta kohtaa kysynnän.
— Isommissa kerrostaloasunnoissa hinta tuppaa nousemaan aina sen verran, että rakentajan riski on suurempi.

Ola Oy on saanut valmiiksi kerrostalon Mannerheimintielle ja aloittaa uutta kohdetta Saimaan rannalla Graanissa. Vuoden päästä valmistuvasta  kohteesta on toimitusjohtaja Olli Heinikaisen mukaan varattu reilu kolmasosa. Graaninrantaan valmistuu 38 uutta asuntoa
Yhtiöllä ei ole vireillä uusia kohteita.
— Joistakin tonteista käydään neuvotteluja parhaillaan, sanoo Heinikainen.
Tontteja etsii aktiivisesti myös FH Rakentajat.
— Strategianamme on rakentaa noin 60—80 kerrostaloasuntoa vuodessa.    

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Vanha kerrostaloyksiö tai kaksio kannattaa ostaa sukuun kotoa poismuuttaville ensivuokra-asunnoksi. Opiskelijoita niihin löytyy myöskin hyvin vuokralaisiksi. Miksei hyväkuntoisesta taloyhtiöstä voisi ostaa itsellekin asuntoa, vähän vaatimattomampi asunto mutta selvästi edullisempi kuin uusi. Jää enemmän käyttörahaa.

Lähettänyt käyttäjä Ex-mikkeliläinen (kirjautumaton)
Muutama vuosi sitten suunnitelmissa oli muutto eläkkeelle synnyinkaupunkiin Mikkeliin. Katsastimme asuntomarkkinat. Joko aivan uusia, mutta törkeän kalliita. Tai vanhoissa taloissa, joissa peruskorjaukset tekemättä ja silti hinnakkaita. Muuttajille olisi tärkeää, että eläkkeellä pystytään hyvin elämään ja hintaerolla ostamaan vanhuspalveluita. Hissi ja helppo esteetön kävelymatka ruokakauppaan, terveysasemalle ja apteekkiin olisi tärkeä. Siksi kauas keskustasta ei kiinnosta. Vanhuuden varalta on pakko ajatella. Tärkeätä oli myös tietää, kuinka riitaisia yhtiöiden hallitukset ovat ja kuinka niitä yhtiöitä on hoidettu.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Olen etsinyt uutta kerrostalokaksiota jo useamman vuoden, mutta kaikki rakennetut ovat liian pieniä ja niissä on hella olohuoneessa. Sellaisia en osta missään tapauksessa. Enkä vanhuksena halua myöskään keskustaan jatkuvan melun ja saasteen keskelle, se on epäterveellistä. Julkinen liikenne on hyvä, joten palvelujen äärelle pääsee vaivattomasti kaupunginosista.

Lähettänyt käyttäjä Nousukauden lum... (kirjautumaton)
Mielenkiintoinen argumentti tämä talouden nousu kun näihinkin käytetään veronmaksajien ja EUn tukirahaa miljoonakaupalla.. No, yhteiseksi hyväksihän nämä tulee ja nekin saavat laittaa kortensa kekoon jotka eivät näissä tule asumaan, kiinteistö- ja kuntaveron sekä maanvuokrien korotuksina.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

20.07. 10:48

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä