Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Keskustan Laaninen: Kuntavaalit ehkä sittenkin jo huhtikuussa 2017

26.02.201619:08
10
  • Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen kävi perjantaina valmistamassa Keskustan Itä-Savon piirin väkeä kuntavaalehin Savonlinnassa. Lauantaina hän tapaa Etelä-Savon piirin väkeä Mikkelissä. Kuva: Tuija Pauhu

Keskustan puoluesihteerin Timo Laanisen mukaan on mahdollista, että vuoden 2017 kuntavaalit sittenkin pidetään alkuperäisen aikataulun mukaan jo huhtikuussa.

Eduskuntapuolueitten puoluesihteerit sopivat helmikuun alussa, että kuntavaalit siirretään vuoden 2017 syksyyn, jotta maakuntavaalit voidaan pitää niiden kanssa samaan aikaan.

— Nyt hallituksessa on meneillään vakava pohdinta siitä, voidaanko kuntavaaleja siirtää toiseen kertaan. Ymmärrän tämän keskustelun hyvin ja viestini puolueen kenttäväelle on, että kuntavaaleihin pitää valmistautua niin, että ne ovat jo huhtikuussa 2017, Laaninen sanoo.

Kuntalain muutoksella kuntavaalit on jo siirretty syksystä kevääseen niin, että lokakuussa 2012 valitut kunnanvaltuustot istuvat huhtikuuhun 2017 saakka. Ilman lakimuutosta kuntavaalit olisivat olleet jo syksyllä 2016.

Jos kuntavaaleja ei siirretä huhtikuulta eteenpäin, maakuntavaalien ajankohta tulee mietittäväksi uudelleen.

— Keväästä 2021 alkaen molemmat vaalit joka tapauksessa pidetään yhtäaikaa keväällä, Laaninen sanoo.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ehdottomasti kuntavaalit VIIMEISTÄÄN keväällä 2007!! Ei ole järkevää jos kahdet vaalit on samaan aikaan, sekaannuksia tulee takuu varmasti. Kuntavaalit voisi olla jo tämän vuoden syksylläkin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Vaalit voidaan lopettaa kokonaan, sillä en aio enää äänestää, enkö noudattaa näitä älyttömiä lakeja. Kaikki puoleet pettävät äänestäjät, sen persut on viimeisenä näyttäneet.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut