Torstai, 17. elokuu 2017
Verneri

Kiinalaiset opettajat tulevat Savonlinnaan opiskelemaan

23.02.201621:00
22
  • yhteistyösopimus, Kiina, Janne Laine

    Kaupunginjohtajat Yu Jun ja Janne Laine neuvottelivat viime kesänä Haidianin ja Savonlinnan välisestä koulutustoiminnan ja oppilasvaihdon yhteistyöstä. Kaupunginhallitus hyvåksyi sopimuksen tällä viikolla. Kuva: Antti Varonen

Savonlinnaan saapunee loppukesästä 20 kiinalaista rehtoria ja ohjaavaa opettajaa hankkimaan täydennyskoulutusta. Jatkossa kouluttautuvia ryhmiä tulee lisää.

Savonlinnan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina koulutustoiminnan ja oppilasvaihdon yhteistyötä koskevan sopimuksen, jonka kaupunginjohtajat Yu Jun ja Janne Laine neuvottelivat viime kesänä.

Haidianilaisten toiveena on, että Savonlinnaan voitaisiin perustaa täydennyskoulutuskeskus, jossa koulutettaisiin aluksi Haidianin kouluhallinnon, rehtoreiden ja ohjaavien opettajien delegaatioita.

— He haluavat oppia meiltä uusia tapoja opettaa sekä uutta hallinnointikulttuuria, jotta koulun johtaminen olisi joustavampaa, sanoo Savonlinnan sivistystoimenjohtaja Markku Kankkunen.

Savonlinna kehittää myös matkailua yhdessä Pekingin Haidianin ja Pietarin kanssa.

Kommentit

Käyttäjän Anssi Mikkola kuva
Lähettänyt käyttäjä Anssi Mikkola
Hienoa! Olen jo pitkään puhunut laadukkaan suomalaisen koulutuksen viennistä ulkomaille. Tämähän on paljon parempi ratkaisu, kun ostajat tulevat meille. Eikä liene mikään yllätys, että suomalainen byrokratia on jostavampaa kuin kiinalainen. Mutta että sitäkin kiinalaiset hakevat Suomesta. Se vasta on jotakin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Anssi Mikkola, oletko nyt varma, että tulevat "ostamaan" koulutusta? Käsittääkseni lukukausimaksut eivät ole vielä kaikkiaan voimassa. Kiitos Vihreiden ja vasemmistopuolueiden "tervetuloa meille kaikki" ilmaiseksi opiskelemaan politiikan. Ettei vain menisi tämäkin hyväntekeväisyyden piikkiin?

Lähettänyt käyttäjä kukamaksaa (kirjautumaton)
Toimitus voisi kertoa sen, maksavatko kiinalaiset tästä mitään vai onko maksajana suomalainen veronmaksaja. Tuossa Anssi puhuu koulutusviennistä, mitta vienti tarkoittaa aina sitä että ulkomaalainen asiakas maksaa kulut+katteen.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä