Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Kolme Puumalan matkailuyritystä venyttää yhdessä sesonkia — ely-keskukselta mukavan kokoinen hankeraha

21.12.201612:00
5
  • Ylärivissä Heikki ja Paula Okkola (Okkolan Lomamökit) sekä Martti Malinen (Hanhiniitty) ja alarivissä Janne ja Jaana Kuivalainen (Sahanlahti Resort) sekä Sanna Korhonen (Hanhiniitty). Kuva: Markus Kaihola.

Kolme Puumalassa toimivaa matkailuyritystä alkaa kehittää yhdessä toimintaansa matkailusesongin pidentämiseksi.
Sahanlahti Resortin, Okkolan lomamökkien ja Hanhiniityn muodostama Seasons of Saimaa -yritysryhmä saa projektiinsa ely-keskuksen hankerahoitusta. 
— Kokonaisbudjetti on vähän yli 200 000 euroa, josta ely-keskuksen osuus on 75 prosenttia, kertoo Paula Okkola. Loput rahoituksesta tulee yrityksiltä itseltään.
Hanketta hallinnoi Puumalan kunta, mutta mukana ei ole kunnan rahaa.

Kaksivuotisessa projektissa yritykset kehittävät hyvinvointi-, ruoka- sekä luontomatkailua uudelle tasolle. Tavoitteena on luoda ja tuotteistaa uusia matkailupalveluja myös uudet kuluttajaryhmät huomioiden.
Yritysten kesämatkailukausi on vilkas ja monipuolinen, mutta muissakin vuodenajoissa olisi paljon piilevää potentiaalia ja tuotteistamismahdollisuuksia. Yritykset kehittävät sekä omia että yhteisiä uusia tuotteita.
— Tässä kehitysprojektissa nimenomaan voidaan kokeilla erilaisia juttuja, Okkola kertoo.
Yksi kokeilukohde saattaa olla vaikkapa se, millaiset paketit toimivat Aasian markkinoilla. Mielessä on myös esimerkiksi tapahtumia ja paljon muita uusia ideoita.

Hanke mahdollistaa sen, että yritysten uusi yhteinen työntekijä aloittaa tammikuussa kaksivuotisen pestinsä. 
— Pienillä yrittäjillä on se ongelma, että tiedetään, että lisäkysyntää olisi, mutta päivittäiset työt vievät mennessään. Nytkin olen parasta aikaa otsalampun kanssa laittamassa joulumökkejä kuntoon — siinä tahtoo kehittäminen aina jäädä, Okkola kertoo.
Työntekijä pystyy sitä vastoin keskittymään täysillä toiminnan kehittämiseen.


 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä EU (kirjautumaton)
Hieno juttu, että yrittäjät panostaa toimintojensa kehittämiseen. Rahat tulevat EU:lta - eli suomalaiset ovat ne maksaneet sinne ja näin ne tulevat takaisin seutukunnalle. Olisi hullua jättää rahat käyttämättä. Hyvä, että Etelä - Savossa ja Puumalassa kehitetään yrityksiä. Kehittyvät yritykset työllistävät entistä enemmän.

Lähettänyt käyttäjä Sivuraide (kirjautumaton)
Raha tulee rahan luo - näinhän se menee. Tärkeintä onkin hyödyntää järjestelmää niin saa kunniaa ja laakereita harveneville hapsilleen. Tärkeintä ei olekaan osaaminen vaan verkostuminen ja liikkuminen oikeissa piireissä. Oikeaan aikaan oikeassa paikassa tyrkyllä. Nyhjääjät taistelevat yksin tuulimyllyjensä kanssa. Pari ilmaista ateriaa oikeaan aikaan oikealle henkilölle viinin kanssa saa kenet tahansa myönteiselle mielelle.

Lähettänyt käyttäjä Mökkiläinen (kirjautumaton)
Hienoa että alue kehittyy, tuo raha tosiaan tulee moninkertaisena yhteiskunnalle takaisin jo tuon koeajan aikana, sitä on turha kenenkään kateellisen nillittää. Jokaisella on mahdollisuus noita tukia hakea, eri asia on se että ne myönnetään niille joilla on jo näyttöä tekemisestään. En ole kateellinen, tiedän miten paljon tuo vaatii työtä, kiitos siitä yrittäjille ja Hyvää Joulua.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut