Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Kunnanjohtajan hakuun jatkoaika Juvalla

24.02.201608:31
9
  • Heikki Laukkanen, Johtava lääkäri Hans Gärström (Mikkelin seudun  sosiaali- ja terveystoimi), Matti Nupponen, Perustetaanko Etelä-Savoon uusi, suuri sote-palveluja järjestävä kuntayhtymä? Kunnat koolla Mikkelissä, tsekataan syntyykö mitään päätöstä.

    Kunnanjohtaja Heikki Laukkasen paikkaa täytetään pian Juvalla. Hakuprosessiin otettiin hieman lisää aikaa. Kuva: Vesa Vuorela

Juva tekee päätökset uudesta kunnanjohtajasta huhtikuussa, mikäli kaikki sujuu suunnitellusti. Alkuperäinen aikataulu maaliskuusta on osoittautunut liian tiukaksi.

— Emme ehtisi käydä haastatteluja ja testauksia läpi maaliskuun aikana, joten siksi lisäaika on tarpeen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Jaakko Hänninen (kesk.) sanoo.

Hakuaika tehtävään umpeutuu 1. maaliskuuta, joten hakijajoukko on pian selvillä. Kiinnostusta Juvaa vuodesta 1986 johtaneen Heikki Laukkasen seuraajaksi on ollut, mutta kiinnostuksen suuruutta ei Hänninen osaa tarkemmin arvioida.

— Meillä kun ei ole tästä asiasta oikein tuoretta kokemusta, lohkaisee Hänninen.

Hänninen on optimistinen sen suhteen, että yksi hakukierros riittää kunnanjohtajan löytämiseen.

— Yhteydenottoja ja keskusteluja on käyty kuitenkin runsaasti.

Käytännössä nykyinen kunnanjohtaja siirtyy eläkeelle jo keväällä pitämättömien vapaiden vuoksi.

— Harras toive on, että asiat ratkeaisivat huhtikuun valtuuston kokouksessa. Jos joudumme järjestämään uutta hakua, se menee jo kesään, Hänninen toteaa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Juval. (kirjautumaton)
Kuntahan kutistuu väkiluvultaan vuosi vuodelta. Eikö olisi hyvä selvittää riittääkö todellisia "töitä" sekä hallinto- että kunnanjohtajalle. Ilmeisesti ei hyvin työntäyteistä ollut, kun Laukkanen ehti osallistua pari vuosikymmenntä Osuukaupan hallitustyöskentelyyn "sivutoimisesti". Monesti tänä päiänä tämä selvitys yhdistämisestä tehdään.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut