Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Kuumat kysymykset tänään esillä Mikkelissä - lautakunta pui Rahulan koulua ja päivähoitoa

25.02.201608:19
4
  • Rantakylän päiväköti.

    Mikkelin päättäjät pohtivat tänään päivähoito- ja kouluasioita. Kuva: Taru Hokkanen

Mikkelin kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee tänään torstaina mikkeliläisperheille tärkeitä kysymyksiä.

Esillä on Rahulan koulun mahdollinen lakkauttaminen jo ensi elokuussa, vuoden verran suunniteltua aikaisemmin.

Kokouksessa puidaan kouluasioiden lisäksi myös päivähoidon ryhmäkokoja ja subjektiivisen varhaiskasvatusoikeuden laajuutta Mikkelissä.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä ymmärrystä (kirjautumaton)
Nyt on päättäjillä tilaisuus näyttää että nuorista välitetään, oikeasti. Turha vedota että tarvii ne vanhatkin hoitoa, satsataan sinne. Koulussa 60 oppilasta, siis tosi paljon. Annetaan mahdollisuus jatkaa. Tällä hetkellä hätä ja huoli monessa perheessä ja kyse myös työpaikoista.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Lapsen pedagoginen etu on vähintään yksisarjainen koulu, eli siellä on omat luokat 1-6 oppilaille. Tämä edelyttää vähintään 120 oppilaan alakouluja. Tätä kohti vastuulliset päättäjät.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jos lakkautus on kuitenkin vuoden päästä edessä? Pahalta se tietysti tuntuu, mutta miksi pitkittää tätä ja aloittaa ensi keväänä sama hässäkkä ja toisten syyttely? Olen samaa mieltä, että lasten kannalta yksi tai kaksisarjainen koulu on parempi vaihtoehto. Löytyy nimittäin sosiaalista verkostoa ja ikäistään seuraa enemmän. No niin ja joku tietysti keksii, että kiusaaminen ja ongelmat lisääntyvät. Tuskin; myös valvovien aikuisten määrä lisääntyisi. Eikö?

Lähettänyt käyttäjä Opettaja1 (kirjautumaton)
Uusi opetussuunnitelma nimenomaan kannustaa joustavampiin opetusryhmittelyihin ja parhaiten sellainen onnistuu pienessä yksikössä. Lisäksi Sairilan koulun onneton piha-alue verrattuna Rahulan koulun monipuoliseen ja laajaan piha-alueeseen, jossa kaikki pääsee pelaamaan, leikkimään, keinumaan, rakentamaan majoja, kaivamaan ja tutkimaan... kyllä Rahulassa ollaan enemmän jäljillä mitä tulee uuden opetussuunnitelman oppimisympäristöön, toiminnallisuuteen, kestävään kehitykseen jne. Lukekaa uusi opsi. Pedagogisella edulla tässä on turhaa lähteä Rahulaa lakkauttamaan. Kuvitteleeko joku, että välitunneilla on aikuisia enemmän valvomassa? 300:n oppilaan alakoulussa välitunnilla on kaksi opettajaa valvomassa. Silloin kun pihalla on satakunta oppilasta siellä on yksi valvoja. Eli valvovien aikuisten määrä tuskin lisääntyy oppilasta kohden, päin vastoin, sehän tulee vähenemään. Eikä ne lapset luokkarajojen yli kauheasti kavereita ole isoissa kouluissakaan, tiiviisti pysyvät omien luokkakavereidensa kanssa välituntisin. Mutta tiesittekö, että 60:n oppilaan koulussa sillä ei ole väliä millä luokalla joku on, kaikkien kanssa pelataan, leikitään ja kaikki tuntevat toisensa. Isossa koulussa tuskin oppilas voi sanoa tuntevansa kuuttakymmentä oppilasta koulustaan. Eli miten sen sosiaalisen verkon laita siis oli? Kummassa se olikaan laajempi? Kyllä minä opettajana laittaisin oman lapseni satakertaa mieluummin monipuoliseen kyläkouluun, jossa luonto on ympärillä, kuin isoon kaupunkikouluun, jossa todellakin on enemmän kiusaamista yms ilmiöitä. Kun ei oikeasti ole mitään syytä lakkauttaa toimiva ja käytetty palvelu, niin miksi sitä pitää edes harkita.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut