Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Kymmenien kanteluiden kohde pastori Marjaana Toiviainen puolustautuu: "En ole tehnyt mitään väärää" — ilmoitti aikeesta muuttaa pois Suomesta

20.04.201714:49
61
  • Savonlinnan seurakuntakeskuksessa järjestettiin sunnuntaina 12.3.2017 keskustelutilaisuus tasa-arvoisesta avioliittolaista ja seksuaalivähemmistöjen
asemasta seurakunnassa. Tilaisuuteen oli saapunut myös Helsingin Oulunkylän seurakunnan savonlinnalaissyntyinen seurakuntapastori Marjaana Toiviainen.

    Marjaana Toiviainen Savonlinnan seurakuntakeskuksessa sunnuntaina 12.3.2017 järjestetyssä keskustelutilaisuudessa tasa-arvoisesta avioliittolaista ja seksuaalivähemmistöjen asemasta seurakunnassa. Kuva: Tuija Pauhu

Helsingin Oulunkylän seurakunnan pastori Marjaana Toiviaisesta on tehty Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin tähän mennessä 26 kantelua.

Toiviainen on lähtöisin Savonlinnasta ja ottanut täälläkin voimakkaasti kantaa suvaitsevaisuuden puolesta viimeksi Savonlinnan seurakunnan tekemän ns. rukouskieltopäätöksen yhteydessä.

Helsingin kantelut ovat tulleet yksityishenkilöiltä ja ne koskevat Toiviaisen toimintaa turvapaikanhakijoiden parissa.

— Kanneltu on erityisesti siitä, että hän olisi yrittänyt estää poliiseja virkatoimissaan Metsälän vastaanottokeskuksen luona, kertoo hiippakunnan lakimiesasessori Ritva Saario.

Kuka tahansa papin toimintaan tyytymätön voi tällaisen kantelun tehdä.
— Pappi on virassaan aina jonkin tuomiokapitulin ja piispan kaitsennan alainen.

Saario ei osaa sanoa kanteluiden käsittelyn tarkempaa aikataulua.
— Ensin kuullaan kantelun kohdetta ja vasta sitten asiaa päästään oikeastaan käsittelemään. Toiviaista ei ole vielä kuultu.

Periaatteessa kantelusta voi seurata hallinnollista ohjausta tai jopa pappisviran menetys.
— Ei siitä päästä koskaan lähdetä liikkeelle. Papin menettelyyn voidaan kiinnittää huomiota, ja skaala on laaja ja monipuolinen.

Saarion mukaan kanteluja ei yleensä juuri tule.
— Aika harvinaista se on. Tätä lukuunottamatta on ollut yksittäisiä tapauksia.

Toiviaiselle itselleen on tärkeää olla kuuliainen kirkolle.
— Olen vannonut pappisvalan, ja sen vuoksi seisoin poliisiauton edessä elämäni ensimmäistä kertaa — vaikka minua pelotti ja suretti valtavasti. Sen vuoksi menen myös mielelläni tuomiokapitulin kuultavaksi, koska tiedän, etten ole tehnyt mitään väärää, päinvastoin.

— Kirkossa hoidamme asiat piispallisella kaitsennalla, mitä pidän tärkeänä ja arvokkaana. Tuomiokapituli on eräänlainen kirkollinen tuomioistuin, mutta piispa on minulle erityisesti paimen —  hän, joka auttaa ja ohjaa, neuvoo ja nuhtelee. Rakastan piispaani ja koen keskustelut hänen kanssaan tärkeiksi, olivat ne kriittisiä tai kehuvia, sanoo Toiviainen.

Toiviaisen mukaan piispa Irja Askola on soittanut hänelle ja antanut kaiken tukensa, samoin kirkkoherra Ulla Kosonen.
— Minulla on ollut koko ajan kirkkoni täysi ja saumaton tuki.

Kanteluista kertoi ensin uutissivusto Kotimaa24.

Marjaana Toiviainen kertoo Facebook-päivityksessään, että aikoo muuttaa pois Suomesta.

Artikkeliin korjattu oikea linkki alkuperäiseen kanteluuutiseen to 20.4. klo 10.38.

Juttuun lisätty tieto Marjaana Toiviaisen Facebook-päivityksestä kello 14.49.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Väinö (kirjautumaton)
Ei korppi korppia noki. Vaikka kuinka olisi "rakkaudella tottelematon", se ei oikeuta tekoihin, joilla laillista esivaltaa estetään suorittamasta työtehtäviään. "Rakkaudella tottelemattomuuteen" vetoaa kohta jokainen rikokseen syyllistyvä.

Lähettänyt käyttäjä Pipsa (kirjautumaton)
Joka neljäs Suomessa tehty perheväkivaltarikosilmoitus tehdään Helsingissä. Viisi vuotta sitten määrä oli noin puolet pienempi. Osaisiko Toiviainen kertoa syyn tähän ja voisiko hän auttaa näitä pahoinpideltyjä naisia.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Varmasti on saumaton tuki takana koska Askola ja Kosonen ovat juuri tämän linjan vankkumattomia kannattajia mitä Toiviainen edusta. Tätä tukea tuskin kukaan kyseenalaistaa, se onkin sitten mielenkiintoista onko koko kirkon päättävien elimien tuki takana, ja vielä mielenkiintoisempaa on se mikä on kirkon jäsenistön tuki? Rohkenen epäillä että ainakaan jäsenistön enemmistö toimintaa ei tue, siitä kertoo jo se että kantelut ovat yleensä harvinaisia ja nyt niitä on tehty jo peräti 26.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Juuri tullut uutinen Mtv:n sivuilla kertoo "Turvapaikanhakijoiden puolesta näkyvästi kampanjoinut pappi Marjaana Toiviainen ilmoittaa Facebook-tilillään muuttavansa pois Suomesta. Syyksi hän mainitsee, ettei Suomessa voi enää asua.– Terveiset hallitukselle: voititte, Toiviainen kirjoittaa". Näköjään vielä Suomessa on laillinen hallitus ja laki jota luoda huutoäänestyksellä Rautatientorilla. Maatamme yritetään viedä anarkiaa ja sekaannusta kohti, mutta onneksi vielä saadaan edes jollain lailla jarruja tähän toimintaan.

Lähettänyt käyttäjä Mara (kirjautumaton)
Kannattaisi jättää nämä uskonhöpinät omaan arvoonsa ja keskittymään faktoihin. Ilman laillista maassaololupaa EU:n ulkopuolinen kansalainen on laittomasti maassa. Aivan samoin missä tahansa maassa karkotetaan ihmisiä, jos ei ole oleskelulupaa tai viisumia. tai ne eivät ole voimassa Eräissä maissa siitä voi saada sakkoja ja vankeuttakin. Se että kotimaassa on kurjempaa, ei ole peruste turvapaikalle. Afganistanin pääkaupungissa ei kuole, siellä käy lukuisia suomalaisiakin näillä palautuslennoilla ja osa turvapaikanhakijoista jopa lomailemassa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
MTV:n tuoreen uutisen mukaan "Turvapaikanhakijoiden puolesta näkyvästi kampanjoinut pappi Marjaana Toiviainen ilmoittaa Facebook-tilillään muuttavansa pois Suomesta. Syyksi hän mainitsee, ettei Suomessa voi enää asua. – Terveiset hallitukselle: voititte, Toiviainen kirjoittaa". Suomea ollaan viemässä kohti anarkiaa ja sekaannusta, onneksi meillä on ainakin vielä hallitus ja laki jota ei muuteta huutoäänestyksellä Rautatientorilla, vaan edelleenkin olemme demokraattinen valtio jossa laki ja järjestys vallitsee, ja ainakin toistaiseksi voittaa.

Sivut

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut