Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Leikkipaikat katoavat pian Otavassa, Ristiinassa, Rantakylässä ja Tuskussa

06.03.201613:00
17
  • Leikkikenttä, lapsi, lapsia, piha, lelu, keinu, vauva, vauvakeinu

    Kaupunki luopuu monista pienistä leikkipaikoista lähivuosina. Kuva: Laura Lamponen

Mikkelin kaupunki poistaa tänä vuonna leikkivälineet neljästä paikasta.

Ristiinan Muurikin, Otavan Mäntytien, Rantakylän Puistotien ja Tuskun Juurestien leikkipaikat poistetaan ja alueet muutetaan tavanomaisiksi puistoiksi.

Tekninen lautakunta käsittelee asiaa 8. maaliskuuta. Kaupunki on kesäkuussa 2015 hyväksynyt leikkipaikkaohjelman vuosille 2015 - 2025. Ohjelmassa on tarkasteltu leikkipaikkojen määrää, laatua, kuntoa, lapsimäärää ja saavutettavuutta suhteessa käytettävissä olevaan rahamäärään. Leikkipaikkojen määrää vähennetään leikkipaikkavälineistöä poistamalla.
Muutoksen jälkeen alueelle jää kohtuullisen matkan päähän korvaavia julkisia leikkipaikkoja yleisille alueille ja kiinteistöjen pihoille.

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä voi sun ..... (kirjautumaton)
Mikkelin kaupungin teknisessä lautakunnassa on hyväksytty 9.6.2015 Mikkelin kaupungin leikkipaikka ohjelma vuosille 2015 - 2025. Leikkipaikka Ohjelmassa on tarkasteltu leikkipaikkojen määrää, laatua, kuntoa, lapsimäärää ja saavutettavuutta suhteessa käytettävissä olevaan rahamäärään. Valtuustoaloite SDP valtuutetun TEKEMÄNÄ sai sitten tämän aikaan. Olisi varmaan kannattanut jättää tekemättä, koska liian kaukana oleva leikkipaikka ei palvele niitä jotka asuvat näiden lakkautuslistan lähettyvillä olevia lapsia. Ei ole tarkoituksenmukaista, että lapset joudutaan autolla kuskaamaan omalle leikkipaikalle.

Lähettänyt käyttäjä Säästöjä (kirjautumaton)
Ei taida lakkauttamisista säästyvät rahat riittää korvaamaan auntomessualueelle rakennettavaa kolmea uutta leikkipaikkaa, joiden kustannusarvio 800 000 euroa. Kaupungilla mopo karannut käsistä " messuhuumassa".

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ihan aiheellinen muutos. Esimerkiksi Rantakylän Puistotien alueelle ei varmaan ihan heti ole lapsiperheitä muuttamassa, alueen lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa ja jos siellä lapsiperheitä on tai alueelle muuttaa niin jokaisella on oma piha. Eikä lähimmille muille leikkikentille ole kuin kilometrin verran matkaa. Mikkeli on edelleenkin hyvä kaupunki myös lapsiperheille etenkin kun tekee koko ajan lisää itselleen etuja vaativille lapsiperheille stopin ja kehittää kaupunkia yrittämis-, elin- ja työllistymismahdollisuuksia parantavaan suuntaan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Oudoks on menny Mikkelin päättäjien touhu! Keskustaan rakennetaan uusia leikkipaikkoja ja sit syrjäkyliltä viedään viimesetkin lasten valmiit leikkipaikat.. Ai niin pitäähän se uus monitoimihalli jotenkin rahoittaa.. Törkeetä meininkiä!

Lähettänyt käyttäjä Taas tyhmä päätös (kirjautumaton)
Ei taida lakkauttamisista säästyvät rahat riittää kattamaan monitoimihallia, kyllä rahaa riittää turhuuteen, mutta lapsilta, vanhuksilta ja autoilijoilta niiltä teidän on helppo viedä.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut