Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Lossien avustusosuus pienenee - tavoitteena kustannustehokkuus

29.01.201617:35
19
  • Laukansaaren lossi

    Yksityisteiden erityiskohteiden avustusmaksimi laskee 65 prosenttiin kustannuksista. Kuva: Soila Puurtinen

Valtion yksityisteiden erityiskohteisiin myöntämän avustuksen osuus pienenee.

Tänä vuonna avustuksen enimmäismäärä on 65 prosenttia hyväksyttävistä todellisista kustannuksista. Viime vuonna prosentti oli 80. Muutoksella haetaan kustannustehokkuutta.

Erityiskohteita ovat esimerkiksi lautat, talvitiet ja purettavat sillat.

Ely-keskuksen myöntämä yksityistielain mukainen valtionavustus on harkinnanvaraista. Avustusta voidaan myöntää parantamishankkeisiin, tien vaurioiden ja rakenteiden korjaamiseen sekä erityiskohteiden kuten lossien ylläpitoon.

Avustuksia myönnetään vuosittain määrärahojen puitteissa. Valtion talousarvion mukaan vuoden 2016 määräraha on 8 miljoonaa euroa.

Avustusta hakee yksityistien tiekunta tai kunta.

Ensisijaisia ovat tien liikennöitävyyden turvaamisen kannalta tärkeät hankkeet, esimerkiksi siltojen ja suurten rumpujen parantaminen tai tulva- ja routavaurioiden korjaaminen tai laaja perusparannus.

Parantamishankkeiden valtionapu on 50 prosenttia kustannuksista. Erityisen tärkeissä hankkeissa kuten siltojen ja suurten rumpujen parantamisessa se voi olla 75 prosenttia.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä nykyään kaikki ... (kirjautumaton)
Entäs jos lossin kyydissä matkustaminen olisi maksullista. Saisi kuitattua avustuksen erotuksen ja kulut kohdistuisi niihin, ketä varten lossi on yleensä olemassa. Jos on tieosakas tai muu kanta-asukki, niin 50€ vuosi ei varmaan vararikkoon johda. Satunnaiset kulkijat sitten saareen 5€ ja takaisin pääsee ilmaiseksi...

Lähettänyt käyttäjä Kokkareita (kirjautumaton)
Berenerhän tulikin politiikkaan mukaan sillä ajatuksella, että käy istumassa yhden kauden. Sen jälkeen pääsee nauttimaan omien ajamiensa asioiden sadosta, Sveitsistä käsin... Ihan samat ajatukset tuntuu olevan Sipilälläkin, kumpikaan ei oikeita kepulaisia...

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Herätys kansanedustaja Kosonen. Nopeasti unohtui savonlinnalaisten asiat kun ei edes huomaa miten oman puolueensa liikenneministeri Berner ajaa Savonlinnaa alas. Kosonen on pettänyt äänestäjänsä ja vaalilupaukset syöty.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut