Torstai, 17. elokuu 2017
Verneri

Lukemista, judoa ja Viron reissua - kokelaat valmistautuvat eri tavoin ylioppilaskirjoituksiin

09.02.201617:48
2
  • Opiskelijagallup ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisesta.

    Mikkeliläiset lukiolaiset Martti Puumalainen ja Leo Loukoila suorittivat matematiikan preliminäärikokeen tiistaina. Kuva: Taru Hokkanen

Etelä-Savon lukiot valmistautuvat tällä viikolla perjantaina alkaviin ylioppilaskirjoituksiin. Esimerkiksi Mikkelissä ja Ristiinassa kokelaita on tänä vuonna yhteensä noin 260.

Mikkelin lukion matematiikan preliminäärikokeesta asteli tiistaina mietteliäitä hahmoja. Osa oli suoritukseensa tyytyväisiä, osalla oli edessä pitkä laskuharjoitusurakka.

— Meni kuten ajattelinkin. Neljä ensimmäistä tehtävää hallitsee aika hyvin ja sen jälkeen alkavat ne vaikeudet. Niinhän siinä sitten kävi, neljässä vuodessa Mikkelin lukiosta kirjoittava Martti Puumalainen naureskeli.

Lukion lisäksi urheilullisen nuoren miehen päivät kuluvat judosalilla. Puumalainen on saavuttanut nuorten SM-tasolla seitsemän mitalia, joista kultaisia on neljä. Viime vuonna Puumalainen nappasi SM-kultaa miesten sarjassa.

— Käyn treeneissä aamulla ja illalla. Välit lasken matikkaa ja käyn yhden tunnin koulussa pyörähtämässä. 

Leo Loukoila aloittaa ensi viikolla alkavan lukuloman rennoissa merkeissä. Kevään abiturientti suuntaa kavereidensa kanssa penkinpainajaispäivien ajaksi Viroon.

— Penkkarit jäävät siis väliin. Vielä on kyllä lukemista edessä, sillä matematiikan preliminääri olisi voinut mennä paremminkin. Ensimmäisten tehtävien jälkeen oli aika hankalaa.

Loukoila asettaa kuitenkin tavoitteensa kirjoituksissa mahdollisimman ylös.

— Tavoitteet ovat ylioptimistiset. Tähtään vain mahdollisimman korkealle, vaikkei se oman tason mukaista olisikaan. Suunnitelmissa on paljon lukemista. Vähän olen siihen suunnitelmaakin tehnyt, ja sen mukaan kun menee, niin hyvin sitä ehtii, Loukoila uskoo.

Mikkelin lukion vararehtori Tommi Oksanen kertoo, että kuluva kevät on viimeinen ilman tietotekniikkaa. Ensi syksystä lähtien saksan, maantiedon ja filosofian ylioppilaskokeet suoritetaan kannettavan tietokoneen avulla.

Sen jälkeen kokeita tehdään tietokoneella asteittain, aine kerrallaan. Isoin koeponnistus tietotekniikkaan on syksyllä 2017, jolloin englannin kielen koe suoritetaan kannettavalla koneella.

— Moni asia on vielä auki. Esimerkiksi kielten kuunteluosuus tehdään tulevaisuudessa kuulokkeilla. Mietinnässä on vielä se, tuleeko kokeeseen itse tuotettua puheosuutta, Oksanen sanoo.

 

Jutusta on korjattu toisen haastatellun abiturientin sukunimi oikein Loukoilaksi. 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Elina Alanne
Hei! Kiitos tarkkaavaisuudesta! Tarkistuksen jälkeen totesimme samoin, että jutussa on nimivirhe. Sukunimi on nyt oikein. T: Elina Raittila, deskitoimittaja

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä