Keskiviikko, 16. elokuu 2017
Aulis

Lukija kysyy: Miksi Mikkelin tuomiokirkossa on kylmä?

21.11.201612:00
7
  • Mikkelin tuomiokirkko. Uskonto.

    Mikkelin tuomiokirkon lämpötila pyritään pitämään vakiona. Kuva: Julia Paasonen

Seurakuntalainen ihmettelee, miksi Mikkelin tuomiokirkossa on marraskuun alkupuolella ollut erittäin viileää. Liittyneekö alhainen lämpötila lämmityskuluissa säästämiseen?


Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kiinteistöpäällikön Arto Vartiaisen mukaan syynä eivät ole säästötoimet.
— Tuomiokirkon rakennusautomaatio on uusittu marraskuussa, ja järjestelmä ohjaa osaltaan myös kiinteistön lämmitystä. Oletettavasti uuden järjestelmän säädöt eivät vielä ole aivan kohdallaan, Vartiainen vastaa sähköpostitse.

Hänen mukaansa järjestelmän toimittajan kanssa on sovittu, että lämmönohjausta seurataan ja tehdään tarpeenmukaisia säätötoimenpiteitä, jotta kirkonsalin tavanomainen lämpötila saavutetaan.


Tuomiokirkon lämpötilaa ei vekslata edestakaisin, vaan se pyritään pitämään vakiona, koska tilaisuuksia on myös arkipäivisin.
— On katsottu, että suuren tilavuuden omaavan rakennuksen lyhytaikaiset lämmönpudotukset eivät tuo taloudellisesti merkittävää säästöä, Vartiainen kertoo.


 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Oomikko (kirjautumaton)
Jos Herran huoneessa kokee kylmyyttä, voi olla hyvä katsoa peiliin. Maallisesti voi syy olla lämmitysjärjestelmän säätöjen hakemisesta, mutta hurskas ei liene kyseenalaista Hänen rakkauden lämpöään. Tai kyseenalaista uskoa. Harva kirkko on rakennettu fyysisen lämmittelyn paikaksi.

Lähettänyt käyttäjä Mamma (kirjautumaton)
Kuinkahan kylmä? Asteita? Saisiko tietoa? Tietäisi pukea muksun riittävän lämpimästi la kuoron esiintymiseen :/ vai pitääkö laulaa toppapuvussa mekon sijaan? Hieman kiinnostaisi tietää?

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut