Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Maaseutunuoret jalkautuvat kauppaan Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä

Päivitetty: 21.03.201610:45
10
  • Peruna.

    Maaseutunuoret haluavat kiittää kuluttajia suomalaisen ruuan suosimisesta. Arkistokuva. Kuva: Marita Waenerberg

Etelä- ja Pohjois-Savon Maaseutunuoret toteuttavat Kuluttajalle kiitos - tempauksen maanantaina 21.3. kello 15—17 viidessä K-kaupassa.
Etelä-Savossa kohteina ovat Mikkelin, Savonlinnan ja Pieksämäen K-citymarketit.
Tempauksella nuoret haluavat kiittää kuluttajia suomalaisen ruuan suosimisesta sekä samalla tuoda esille syitä, miksi suomalaista ruokaa kannattaa suosia.
Kiitokseksi nuoret jakavat postikorttia, jossa on muun muassa Mikkelin Bistro Vileen omistajan Ilkka Arvolan suunnittelema resepti.


 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Oliskohan aika saada maaseutunuoret ymmärtämään että maanviljely ei ole enää mitään hyväntekeväisyyttä van yksityisyrittäjyyttä. Yrittäjä ei laskelmoi työtänsä tukien varaan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kyll maataloustuotanto menee sinne hyväntekiäis kategoriaan tällä hetkellä.Yksityisyrittäjä yleensä määrää itte taksansa millä tekee ja millä ei tee..Ei sen ole päkko talkoilla tehä. Minunkin mielestä tuet romukoppaan ja tuotteille Kustannuksia vastaava hinta.Niinkuin oikeilla yrittäjillä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Taas kirjoitetaan, että suomalainen maatalous on tukien varassa loisimista, kun muualla se on yksityisyritteliäisyyttä. Jokainen suomalainen veronmaksaja tukee ulkosuomalaista maataloutta enemmän kuin uskookaan. EU:n budjetista 41% menee "turvallisten elintarvikkeiden tuotantoon, innovatiiviseen maataloustuotantoon sekä tehokkaaseen ja kestävään maan ja metsien käyttöön" (lähde:. http://europa.eu/pol/financ/index_fi.htm). Euroopasta virtaa Suomeen polkuhintaan elintarvikkeita. Halpaa, koska Venäjä ei tällä hetkellä osta ja EU:n tukema ylituotanto dumpataan sille, joka siitä jotain suostuu maksamaan. Kustannuksille oikea hinta, kirjoittaa Anonymous 15:14. Mikähän se oikea hinta oikeasti mahtaisi olla? Se nähtäisiin, kun kaikki, myös muiden kuin Suomen, tuet pantaisiin romukoppaan, niinkuin kirjoittaja 15:14 esittää.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
15:14 - Mikä ihmeen "kustannuksia vastaava" hinta? Markkinoilta otetaan se hinta, joka sieltä on otettavissa. Se hinta, joka kuluttaja suostuu maksamaan on nk. oikea hinta. Mikäli kaikki maat lopettaisivat elintarviketuotannon tukemisen, tuo hinta olisi mitä vain. Jos jostain välttämättömyystuotteesta tulisi globaali pula sen hinta kohoaisi välittömästi ruokapörsseissä. Tuet mahdollistavat hintavakauden ja sen, että eri tuotantosuunnat säilyvät hengissä tuontantoteknisistä riskivuosista huolimatta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"lopetan ulkolaisen ruuan ostamisen sitten kun viljelijät rupeaa käyttämään suomalaista työvoimaa rakennuskohteissaan" Noinhan minä tein kun rakennutin läävän. Supisuomalaisia olivat kaikki. Suosin muutenkin suomalaista jos mahdollista. Aina se ei ole mahdollista. Ostin ulkolaisen keskikoko-luokan traktorin (John Deere) koska suomalaisessa saman kokoisessa Valtrassa ahdas hytti. Sinäkin varmaan ajat ulkolaisella autolla kun suomalaista tarkoituksenmukaista peliä ei saa. Alkaisivat tehdä Valtralla tilavia hyttejä niin se olisi jotain. Ennen tehtiin tilavia hytteja mutta ei enää. Tosin hytit ovat pienentyneet joka merkissä nähdäkseni, kun sitä elektroniikkaa ahdetaan niin tolkuttomasti niihin. Turhat härpäkkeet vievät vain tilaa ja aiheuttavat häiriöitä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hienoa maaseutunuoret! Teitä tarvitaan tulevaisuudessakin, joten uskokaa itseenne älkääkä välittäkö pahansuopien ihmisten kirjoittelusta ja kommenteista vaan jättäkää ne omaan arvoonsa, sillä ne kertovat vain lähinnä kirjoittajasta itsestään. Toivon teille nuoret tuottajat menestystä ja voimia! Suomi nousee yhteistyöllä, ja siihen tarvitaan meitä kaikkia.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut