Keskiviikko, 16. elokuu 2017
Aulis

Mäntyharju aikoo sijoittaa satoja tuhansia vanhaan kauppaan - ”Tonttia tarvitaan palvelutalolle”

13.03.201620:30
12
  • Kyttäläntiellä sijaitseva ruokakauppa tunnettiin Mäntyharjussa omistajan mukaan Björkmanin kauppana. Nyt kunta hieroo rakennuksesta ja tontista kauppoja Kuva: Tanja Rihu

Mäntyharjun kunta valmistelee jälleen kiinteistökauppoja. Reilun 200 000 euron lääkäriasunnon jälkeen vuorossa on vanhan kaupparakennuksen ja ison tontin hankinta keskustasta Kyttäläntieltä.
Terveyskeskuksen ja lukion naapurissa sijaitseva entinen Björkmanin kauppa maksaa vajaan 5 000 neliön tontin kanssa yhteensä 280 000 euroa.

Vanhalle kaupparakennukselle kunnalla ei ole käyttöä, mutta tontti on kunnanjohtaja Jukka Ollikaisen mukaan strategisesti erittäin tärkeä.
Mäntyharju aikoo kilpailuttaa vanhusten palveluasumisen ja etsiä yksityisen rakennuttajan uudelle palvelutalolle. Ollikaisen mukaan palveluasumisen työryhmässä on päädytty siihen, että palvelutalon rakentaminen kilpailutetaan tietylle tontille.
- Kyseinen tontti on vanhusten palvelutalolle optimaalinen paikka, koska terveyspalvelut sijaitsevat naapurissa.

Kauppahintaan ei ole varauduttu Mäntyharjun kuluvan vuoden budjetissa, joten summaa esitetään investointiosaan lisämäärärahana.
Kauppaan liittyy sopimus, jonka mukaan myyjä MB-Martti Björkman Oy ostaa vastavuoroisesti asunnon kunnan kiinteistöyhtiö Keskiväliltä. Kyseessä on reilu 70 neliön kolmio Tanhuharjun kerrostalosta. Osakkeen hinta on 70 000 euroa.

Kiiinteistökaupat ovat Mäntyharjun kunnanhallituksen käsittelyssä maanantaina 14. maaliskuuta. Lopullisen päätöksen tekee valtuusto.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä "Soutaa,huopaa" (kirjautumaton)
Niin voihan tuon ostaakkin.eiköhän sitten löydy joku pykälä joka estää purun.tuleen mieleen rakennuksia kataja,komppa,populus ja alakylältä hassunpekontalo.ai niin lääkäreille saatiin uusi hieno kallis asunto,eikun sijoitus.jatkakaa päättäjät hyvää työtä.

Lähettänyt käyttäjä Juorupostia (kirjautumaton)
Mäntyharjulainen peruskateus tuli tässäkin ilmi. Kyseinen kiinteistö tontteineen on ollut yleisessä myynnissä jo vuosia. Jokainen ihminen on ollut vapaa ostamaan tämän, mutta nyt kun kunta ostaa, niin sehän on kaikkien yhteinen kateuden ja valituksen aihe, mihin verorahat menee ja ennenkaikkea myyjä saa siitä sievoisen korvauksen... Kateus syö Mäntyharjua!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
" Kyseinen kiinteistö tontteineen on ollut yleisessä myynnissä jo vuosia. Jokainen ihminen on ollut vapaa ostamaan tämän, mutta nyt kun kunta ostaa, niin sehän on kaikkien yhteinen kateuden ja valituksen aihe" Onko kunta joku liikemiesten sosiaalitoimisto, joka maksaa liiketoiminnasta aiheutuneet tappiot, kun vanhoista rötisköistä maksellaan tuommoisia hintoja? Mitä tyhjenevässä Mäntyharjussa maksaa tonttimaa normaalisti kaava-alueella? Ei varmasti yli 5€ / m ?

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut