Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Mäntyharju muokkaa äänestysalueita - vaaliuurna lähtee Toivolasta

24.02.201618:49
3
  • Toivolan koululla on äänestetty vuosikymmeniä, mutta ei äänestetä enää, mikäli valtuusto hyväksyy muutokset. Kuva: Tanja Rihu

Mäntyharjun kunta on karsimassa äänestysalueita kolmesta kahteen.
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Toivolan äänestysalueesta luovutaan ja alueen ihmiset äänestävät Aseman äänestysalueella. Kolmas alue on Kirkonkylä.

Toivolan äänestysalue on selvästi pienin Mäntyharjussa. Asemaan kuului viime kevään eduskuntavaaleissa 1387, Kirkonkylään 3250 ja Toivolaan 705 äänioikeutettua.
Toivolassa äänestettiin kuitenkin vilkkaasti, sillä vaaliuurnaan tuli 486 lappua. Äänestysprosentti 68,9 oli Mäntyharjun korkein.

Kirkonkylän ja Aseman äänestysalueet jakavat Mäntyharjun kahtia länsi-itä-suunnassa. Raja kulkee rautatiessä ja Pyhäveden suuntaisesti järviä pitkin länteen.
Jos äänestysalueet karsitaan kahteen, kaikki itäpuoleinen on Aseman äänestysaluetta.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Toivolan äänestysalueen liittäminen asemaan on järjen voitto.En ole tuntenut itseäni Toivolaan kirjatuksi äänestäjäksi, kun asun Exelin luonna, radan länsi-puolella. Samoja ajatuksia Uutelan/Tiilikkalantien laidan asukkailla Mynttilää myöten.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Liitetään asema ja kirkonkylä mielummin toivolaan! Samaten kyttälän ja kirkonkylän ala-asteiden lakkauttamista voisi harkita ja kuljetettaisiin lapset niistäkin toivolaan. Pienellä lukujärjestysten muokkaamisella pärjättäisiin kyllä samalla taksikuskimiehityksellä. :-D

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut