Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Mäntyharjun Taitoshop sulki ovensa, koska asiakkaita on liian vähän – ”Taiteilua on erikoisliikkeen pyörittäminen pienillä kylillä”

Päivitetty: 10.08.201711:45
1
  • Taitoshop ehti toimia useissa osoitteissa Mäntyharjussa. Pentinpolku jäi myymälän viimeiseksi sijainniksi. Kuva: Tanja Rihu

Taito Itä-Suomi ry on sulkenut Mäntyharjun Taitoshopin myymälän. Erikoisliikkeen ovet menivät lopullisesti kiinni kuluvan viikon maanantaina.
Toiminnanjohtaja Anne Ossi vahvistaa, että liiketoiminta lopetetaan kannattamattomana. Asiakkaita on yksinkertaisesti liian vähän.
— Mäntyharjun myymälää on jo useampi vuosi pidetty pystyssä niin, että sieltä on hoidettu verkkokauppaa, mutta ei siinäkään ole järkeä.

Käsityökauppana tunnettu Taitoshop ehti toimia Mäntyharjussa todella pitkään, yhteensä kymmeniä vuosia.
Myymälän tuotevalikoimaan kuului kodin käyttöesineitä, vaatteita, asusteita sekä tuliaisiksi sopivia lähiruokatuotteita.
Mäntyharjun myymälä on ollut viimeinen Kirkonkylässä sijaitseva Taitoshop. Muut viisi myymälää sijaitsevat kaupungeissa.
— Kun pienillä kylillä väki vähenee, niin erikoisliikkeen pyörittäminen on melkoista taiteilua, Ossi myöntää.

Taitoshopissa on ollut yksi vakituinen työntekijä, joka siirtyy omasta tahdostaan muualle.
– Ketään ei ole irtisanottu, Ossi vahvistaa.
Taito Itä-Suomi ry jatkaa kurssitoimintaa Mäntyharjussa, mikäli kysyntää on. Kurssitoimintaa organisoidaan Mikkelistä, josta tulee kurssiohjaajat.
– Se on mäntyharjulaisista kiinni, jatkuuko kurssitoiminta eli onko kiinnostusta, Ossi sanoo.

Taitoshop ehti toimia useissa osoitteissa Mäntyharjun keskustassa. Pentinpolku jäi myymälän viimeiseksi sijainniksi. Tilojen vuokrasopimus jatkuu vuoden loppuun, minkä jälkeen kurssitoiminnalle etsitään tarvitttaessa uusi paikka.
– Noin isoja tiloja emme tietenkään voi ilman myymälää pitää, Ossi sanoo.

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut