Keskiviikko, 16. elokuu 2017
Aulis

Meriluodon koulu menossa käyttökieltoon Pieksämäellä

10.03.201620:30
9
  • Meriluodon koulu Pieksämäellä kärsii sisäilmaongelmista. Tiloja on jouduttu jo sulkemaan. Kuva: Aki Heinonen

Keski-Savon ympäristölautakunta ratkaisee, voidaanko toimintaa jatkaa Meriluodon yläasteella. Koulu kärsii sisäilmaongelmista, ja tiloja on jouduttu jo sulkemaan.

Käyttökielto koskisi vanhaa osaa Keskuskadun puolella ja myöhemmin rakennettua lisärakennusta Savontien puolella.

Lautakunta käsittelee asian tämän kuun 15. päivä. Terveysvalvonnan johtajan Merja Voutilaisen pohjaesitys on, että koulun kaksi rakennusta suljetaan.

Kaupunki on antanut jo aikaisemmin ehdotuksensa tilanteen ratkaisemiseksi. Koneellisen ilmanvaihdon ja tuuletuksen lisääminen ei kuitenkaan riitä.

Kaupunki on nyt hankalassa tilanteessa, sillä Meriluodon koulun ongelmat liittyvät osaltaan uuden yläkoulun rakentamisaikatauluun. Tällä hetkellä ei ole varmaa, päästäänkö rakennustöihin tämän kevään aikana, koska valtuusto äänesti edellisessä kokouksessaan asian pöydälle.

Kaupungin kiinteistöpäällikön Reijo Raition mukaan koululle ei löydy hetkessä väistötiloja. Yksi ratkaisu on koulunkäynti konteissa. 

- Mikäli koulun ovet laitetaan kiinni tämän kuun lopussa, ja uutta koulua päästäisiin rakentamaan keväällä, olisivat väistötilojen kustannukset konttiratkaisuna noin miljoona euroa, laskee Raitio.

Uuden koulun rakentamiseen ja kustannuksiin ottaa kantaa uudelleen kaupunginhallitus ensi tiistaina ja valtuusto ennen pääsiäistä.

Piirustukset ja kustannukset tulevat käsittelyyn entisenlaisina. Mukana on tosin vastineet valtuutettujen pyytämiin kysymyksiin. Ne koskevat muun muassa kustannuksia ja rakennusmassoja.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Jone (kirjautumaton)
Voin purkaa rakennuksen hintaan 20.000 e jos tontti siirtyy minulle ja jatkon rakennusoikeudet saadaan kohdalleen, esim. parille kerrostalolle kolmeen kerrokseen... eli tuollaisia tarjouksia odotettavissa ja niitä sitten pieni porukka päättäjiä ja liikemiehiä valmiiksi suunniteltuina tuovat kunnanhallituksen käsittelyyn kiireellisinä ja heti pitää päättää kilpailututtamatta. Kun on jo niin valmiit suunnitelmat. Tämä kirjoitus on vain visuaalinen näkökohta. Kyllähän todellisuus on tietysti toista. Sen tulette huomaamaan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Rakennuksia ei ole suunniteltu kestämään ikuisesti. Myös tilatarpeet ja muut ovat nykyään ihan erilaiset kuin vuosikymmeniä sitten. Jos jollain on vanha 70-luvun auto, niin onko ketään, kenen mielestä olisi järkevää alkaa asentamaan siihen ilmastointia ja navia yms nykyaikaisia laitteita? Miksi rakennuksille olisi järkevä tehdä näin? Ehkä ylläpito on niin kallista, että investoimalla uusi pystytään pitkällä aikavälillä säästämään paljon enemmän. (Esim. kaupungintalon 150 t€ lämmityskustannukset nykyaikana ihan tajuttomat) Mitä jos joskus voisi ajatella positiivisesti ja ajatella, että nyt rakennetaan tulevaisuutta varten koulu: lapsille, joita täällä Pieksämäellä pitää olla, että kaupunki pysyy elinvoimaisena. Voitaisiko ajatella, että jos paikallinen rakennusliike sen rakentaa, niin saadaan verorahoja jäämään paikkakunnalle ja todennäköisesti työllistämään paikkakuntalaisia ja kasvattamaan paikkakunnalla tapahtuvia ostoja. Vai ajaako kateus kaiken ohi ja pidetään parempana, että lapsiperheet muuttavat pois Pieksämäeltä ja parempi, että toiselta paikkakunnalta tullaan tänne tekemään työt, jolloin verorahatkin valuvat pois..? Pitäisikö pikkasen avata silmiä !?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Olisiko syynä osaltaan tai kokonaan säästäminen koulun lämmityksessä? Automatiikalla lasketaan sisälämpötilaa liian alhaiselle tasolle yöksi, viikonlopuiksi sekä koulun lomien ajaksi. Samanlainen meininki lienee monissa muissakin kaupungin koulukiinteistöissä? Tällaien on rakennuksien tahallista tuhoamista. Lämpötilan laskiessa huoneisiin ja rakenteisin tiivistyy kosteutta joka luo otollista kasvupohjaa homeitiöille. Ei tämä mitään rakettitiedettä ole vaan tavan tollokin sen tajuaa vaikkakaan kaupungin asiasta vastaavilla ei tätä ymmärrystä tunnu olevan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
a) Olisiko ratkaisu katsaus kaupungin koulutoiminnan historiaan. Ennen keskuskoulun, siis nykyisen lukion valmistumista koululaiset kävivät aamu ja iltavuorossa sitä edeltävissä koulutiloissa lyhyen aikaa... b) Veturitorihan on myös käsittääkseni paljon tyhjillään, miks ei sinne osittain väliaikaistiloja? c) Melkein mikä tahansa tila on parempi kuin Meriluoto, ainoastaan kädentaitojen + kemian opetus vaatii erityistiloja. Kaupungissa on paljon kokoustiloja / tyhjiä yritystiloja, eivät kaikki ole varattuja kouluaikaan? Syksyksi joka tapauksessa kaupungin on varauduttava siihen ettei Meriluoto ole enää käytössä. oli pitänyt sulkea jo aiemmin. Olisko pitänyt miettiä priorisointia suhteessa veturitorinrakentamisen ja koulutilojen suhteen...

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut