Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Messuvieraille jättimäinen pysäköintialue Tuskuun

06.10.201619:00
40

Mikkelin Vuolingonkadun ja Lentokentänkadun välissä ei näy rakennuksia eikä opasteita, mutta ensi vuonna alueella riittää liikennettä.
Mikkelin lentokentän tuntumassa Tuskussa on herättänyt hienoista kummastusta jättimäinen sorapintainen kenttä.
— Tähän tulee Mikkelin ensi kesän asuntomessujen yleisöpaikoitus, selittää messujen projektipäällikkö Heikki Manninen.
Asuntomessualueelle Annilaan ei tulla henkilöautoilla. Omilla autoillaan liikkuvat messuvieraat opastetaan Tuskun parkkialueelle ja viedään kaupungin keskustan kautta bussikuljetuksella messuille.
Messuvieraita varten tarvitaan jättimäinen pysäköintialue. Kaupunki mitoitti parkkialueen noin 2 100 autolle, mikä Mannisen mukaan riittää varmasti.

Lentokentän vieressä Lentokentänkadun ja Vuolingonkadun välissä oleva viiden hehtaarin alue valikoitui pysäköintipaikaksi useiden selvitysten jälkeen.
Kaupunki tutki parkkipaikaksi myös muun muassa Visulahtea, Karkialampea, Kalevankangasta sekä Moision aluetta. Yksi alue ei riittänyt, toisella oli jotain muita esteitä tai se ei ollut kaupungin omistuksessa.
Lentokentänkadun alue on kaavassa yritys- ja teollisuustoimintojen aluetta. Aikanaan, kun messuvieraat ovat ajelleet pois, kaupunki myy alueelta yritystontteja.
Paikka on ollut metsää ja lepikkoa. Maamassat kuorittiin pois ja tilalle ajettiin 15 senttiä mursketta. Aivan halpaa maanrakennus ei ole ollut. Kustannukset on 320 000 euroa.
Kammonen sanoo, että kenttä kestää liikenteen, eikä kovinkaan kesän ukkossade muuta parkkialuetta velliksi.

Parkkipaikan osoite on autonavigaattorissa Vuolingonkatu.
Osoite on tuo siksi, että henkilöautot ohjataan pääteiltä parkkialueelle Tuskun liikenneympyrän ja Vuolingonkadun kautta. Vain bussit käyttävät Lentokentänkatua.
Bussit lähtevät alueelta Lentokentänkadun kautta Insinöörinkadulle, Tuskun liikenneympyrästä Savilahdenkadulle ja edelleen keskustaan ja messuille Kirkonvarkauteen.
Välipysäkkejä on kaupungin keskustan torin tuntumassa.

Messukaupunki tarjoaa parkkipaikalla myös tuikitärkeän palvelun. Paikalle tulee yleisövessat viemäröityihin WC-kontteihin.
 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä ¨veromies´´ (kirjautumaton)
Tännehän ei messuvieraat autojaan tuo parkkiin, vaan ne jätetään lähemmäksi kohdetta ja keskustaa vaikka kuinka opastatte. Mutta eihän tuo raha hukkaan mene ei, kunhan tuota kenttää ei kesän jälkeen myytäisi murto-osalla.

Lähettänyt käyttäjä Yks veronmaksaja (kirjautumaton)
Vuolingonkadulta uudelle asutusalueelle lähtevä tie on ollut suljettuna alusta asti. Vuosi vai kaksiko jo mennyt. Ensin tehdään tie, laitetaan valot ja sitten siitä ei ajeta?? Kivetään tienreunoja tällä hetkellä Tuskussa. Viime kesänä miehet laittoivat viikkokaupalla kiviä Ylännetien risteykseen. Honkalantie, Toukotie ja muut tiet siinä vieressä ovat lähes ajokelvottomassa kunnossa vähän väliä. Sitten käydään vähän lanaamassa pahimmat kuopat, jotka palaavat seuraavan sateen jälkeen. Eli ne pohjatyöt jätetään tekemättä. Enkä usko, että tämä on ainoa alue, missä näin on. Sorat on tärkeämmässä paikassa siellä lentokentän päässä näköjään.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Voi "veromies"... Jos kävisit joskus maakunnan ulkopuolella, niin ymmärtäisit, että auto ihan oikeasti pitää pysäköidä johonkin muualle kuin maksuttomalle parkkipaikalle. Seinäjoella ihan jokainen ajatteluun taipuvainen pysäköi kiltisti ei-niin-helpon matkan päähän ja pääsi melko kivutta asuntomessuille. Mikkelin porukka on takuulla auditoinut Seinäjoen vahvuudet ja heikkoudet ja näyttää ns. närhen värkit nillitäjille. Jos "huonolla tuurilla" jonakin päivänä tulee 5000 kävijää, niin mihin heidän 2500 autoa pysäköitäisiin? Satama-altaaseenko?

Käyttäjän Anssi Mikkola kuva
Lähettänyt käyttäjä Anssi Mikkola
Vantaan asuntomessuilla v. 2015 oli lähes 139 000 kävijää. "Messuvieraat jättivät messuille noin 5 miljoonaa euroa ja messupaikkakunnalle noin 4,2 miljoonaa euroa. Yhteensä rahaa käytettiin noin 9,2 miljoonaa euroa. Rahan kulutus on arvioitu eri palveluiden käyttäjämäärien ja perheiden ilmoittamien summien perusteella." Viime vuosina kävijämäärät ovat vaihdelleet 120 000-200 000 kävijän välillä. Myös messujen tuomasta näkyvyydestä on paikkakunnalle monia hyötyjä. Puheet verorahojen tuhlauksesta voi lopettaa saman tien.

Lähettänyt käyttäjä hallintohyvä (kirjautumaton)
Kerroppa A.Mikkola miksei messuväki voi pysäköidä autojaan lentokentälle? Muualla Suomessa hyvinkin käytetty resurssi kun nämä lennot on lähes lakanneet maaseutukentiltä. Sitten kannattaa tiedostaa, ettei asuntomessujen infran rakentaminen ole ilmaista hupia kaupungille. Vantaalla ottivat pelkästään jätejärjestelmien rakentamiseen 7 miltsiä lainaa, ja ei vissiin siihen pysähtynyt lainanotto. Mites tämän summan ynnäät tuohon laskelmaasi?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Pitääkö meidän Annilassa asuvien vanhojen asukkaidenkin jättää autot Tuskuun, vai saammeko ajaa omaan kotiin? Jos saamme niin pitääkö meidän maksaa erillinen korvaus jostakin lupalapusta? Laitkaas tästäkin tietoa, niin ei tule ongelmia näiden yli-innokaiden keltaliivisten kanssa, jotka ovat messujen aikana niillä nurkilla pyörimässä.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut